Inför Gefle IF - Team TG lördag 23 mars kl 15.00
2019-03-22

 

Tre veckor kvar till hemmapremiären. Köp säsongskort, en bra affär för dig och bästa sättet att stötta laget. Information hur du går tillväga här: https://gefleiffotboll.se/biljetter/

 

Imorgon lördag 23 mars kl 15.00 är det dags för ny träningsmatch på hemmaplan för herrarna. För motståndet står seriekollegan Team TG.

Plats: Gavlevallen
Matchstart
: 15.00 (insläpp från kl 14.30 via VIP-entrén.)
Inträde: valfritt belopp (swish, kontant)
Övrigt: På plats kan ni köpa säsongskort, souvenirer och fika!

Säsongskortsinnehavare och supportersponsorer kan hämta sina biljetter vid entrén.

 

GIF-redaktionen genom Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Är du nöjd med insatsen och resultatet mot Valbo? Vad gjorde ni bra? och är det något som du är mindre nöjd med?

 • Vi är nöjda med att hålla nollan och att vi släppte till ytterst få avslut mot oss. I anfallsspelet så visade vi upp flera alternativ till genombrott. Vi kunde använda oss av tidiga djupledshot samt anfall mot samlat försvar. Vi visar även upp beslutsamhet och koncentration i försvarsarbetet. Det var även roligt att se ett fint inhopp av Oskar Karlsson från U19. Skulle inte säga att jag är besviken över något i matchen. Jag tycker dock att vi i vissa perioder kunde varit mer direkta i anfallsspelet och skapat än mer heta lägen.

 

Hur långt har ni kommit i träningsprocessen? Vad ligger träningsfokuset på just nu?

 •  Processen är pågående och vi har i nuläget kommit en liten bit på vägen. Mycket har handlat om att lära känna den nya miljön för flertalet spelare samt de nya förutsättningarna för de spelare som varit med under tidigare år.
  I och med att det har varit gynnsamt väder denna vecka så har vi haft möjligheten att vara på stora ytor och kunnat jobba vidare med arbetssättet. Så fokuset har varit att få möjlighet att jobba med helheten i så matchlika situationer och matchlika ytor som möjligt.

 

Matchen mot Team TG är den näst sista träningsmatchen innan serien drar igång, Vad vill du få ut av laget mot Team TG?

 • Precis som i tidigare matcher så önskar vi se att vi tar med oss lärdomar från träningar och matcher och får det översatt i matchen.
  Vi förväntar oss en tuff match där vi kommer behöva vara noggranna i försvarsarbetet och att vi har bra balans när vi jobbar med vårt anfallsspel.
  Det blir intressant och lärorikt att få möta en seriekonkurrent och få en upprepning (tidigare div1 motstånd Sollentuna, Vasalund och Akropolis) i vad som kommer att krävas av oss under året.

 

Hur är känslan och motivationen inför Team TG?

 • Vi känner att vi tar steg i utvecklingen dag för dag och ser framemot utmaningen att få möta en seriekonkurrent.

 

Är ni färdiga med truppbygget 2019 eller kan det eventuellt komma någon till spelare inom några veckor? Vilken position skulle ni helst vilja förstärka om ni ska värva en till spelare?

 •  I nuläget så jobbar vi med att förstärka truppen ytterligare. Det kommer med största sannolikhet att handla om en spelare i centrallinjen. När exakt det blir klart är svårt att svara på just nu.

 

Kommer någon provspelare vara på plats mot Team TG?

 •  Nej vi kommer inte att ha med någon testspelare under morgondagens match

 

Någon som inte är tillgänglig?

 •  Vi har några småskavanker inför matchen. Vi tar beslut om det efter dagens träning.

 

Söndag 7 april drar herrarnas seriespel igång. Nyköping BIS på bortaplan, supporterklubben Carrickläktaren arrangerar en bortaresa som du kan läsa mer om här: https://carricklaktaren.se/resor/nykoping-borta-7-4/

Söndag 14 april har Gefle IF hemmapremiär då Rynninge IK står för motståndet.

 

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram