Inför Gefle IF – Sandvikens IF
2017-08-18

Det är dags för höstens hetaste derby. Imorgon lördag tar Gefle IF emot Sandvikens IF hemma på Gavlevallen kl. 13:00 och inför matchen pratade vi med Gefles tränare Tomas Axlund.

Tomas, hur har veckan sett ut?

Efter matchen mot Valbo FF i söndags vilade vi på måndagen, körde ett fyspass uppe i Hemlingbyspåret på tisdagen och sedan har vi haft tre fokuserade fotbollsträningar hemma på Gavlevallen. Det har sett bra ut på träningarna och det har varit skönt att komma hem till Gavlevallens konstgräs igen. Det har märkts på spelarna att det kommer att bli en inspirerande match på lördag.

Vad kommer att bli viktigt i matchen mot Sandviken?

Det kommer att bli viktigt att vi hittar vårt spel på konstgräs igen och att vi ställer om oss från spelet på naturgräs men det har vi gjort förut så vi vet vad som krävs. Det gäller också att vi enbart koncentrerar oss på prestationen och att göra en fokuserad insats i 90 minuter.

Vad kan vi förvänta oss för spel av Gefle?

Vi vill vara det spelförande laget och hitta vårt vinnande spel som vi visat upp under säsongen.

Vi hoppas kunna bjuda publiken på en offensiv och underhållande fotboll och vi ser mycket fram emot lördagens derby.

Läget i truppen?

Vi har en full artonmanna trupp men vi saknar några spelare på grund av skador och sjukdomar. Därför känns det bra att vi har mycket talang i u-lagets trupp och flyttar eventuellt upp någon därifrån.

Gefle vill imorgon slå publikrekord och vi önskar därför ALLA välkomna till Gavlevallen. VIP-restaurangen kommer att vara öppen för alla där Linda Wijkström, generalsekreterare för Elitfotboll Dam och vice ordförande för damkommittén European Club Association föreläser från kl. 12:00. I vår VIP-restaurang kommer du också få chansen att lyssna till Gefles tränare Tomas Axlund samt Sandvikens tränare Nicklas Spångberg. Du som är flick-/damspelare i Gästrikland kommer in gratis på matchen, för övriga är inträdet 50 kr.

Matchstart 13:00, hoppas vi ses!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram