Inför: Gefle IF - Östersunds FK
2016-04-22

2

Det har blivit dags för säsongens första lördagsmatch på Gavlevallen. Gefle IF tar emot nykomlingen Östersunds FK.

Efter en bra start på säsongen - med fyra poäng efter två omgångar - har det gått lite tyngre för Gefle IF på slutet. I de två senaste matcherna har Gefle IF förlorat med uddamålet efter sena avgöranden. Kevin Walker avgjorde i den 92:a minuten för Djurgården och Daryl Smylie gjorde segermålet i den 83:e minuten för Jönköpings Södra.

- Det har varit två jämna matcher så det är naturligtvis tråkigt att vi inte fått med oss någon poäng. Det positiva är att vi skapat många chanser framåt. I den senaste matchen mot Jönköping skapade vi fler målchanser än i någon annan match i år. Samtidigt har vi inte släppt in så mycket mål, säger tränaren Roger Sandberg.

Nu väntar ytterligare en nykomling i form av Östersunds FK. Ett lag som fått en bra start i Allsvenskan med sju poäng efter fyra omgångarna, där vinsterna har kommit mot BK Häcken och Falkenbergs FF.

- Det är en pigg nykomling som har gjort några riktigt bra matcher, säger Sandberg.

Nykomlingarna påminner om varandra på många sätt.

- De är offensivt skickliga, bra passningsspel och rörlighet, mycket platsbyten och har lite olika sätt att spela på, säger han.

Under träningsveckan har laget finslipat på detaljerna i spelet.

- Vi ska skruva till de defensivt fasta situationer, bli bättre på att spela oss ur situationer och inte hamna i bolltapp, säger Sandberg.

För övrigt ser skadeläget bra ut i truppen. Rehabträningen går framåt för Emil Bellander och Simen Rafn. Johan Oremo är återigen tillgänglig för spel efter tvingats lämna återbud i senaste matchen på grund av feber.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte, Dioh Williams, Abdul-Basit Adam.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander och Simen Rafn.


Matchfakta:

När: Lördag 22 april
Avspark: 16:00
Vart: Gavlevallen

Tryck här för att köpa webbiljett.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram