Inför Gefle IF - Örebro Syrianska IF
2021-09-25

Hej Micke! Vinst mot BP borta senast, som av många sågs som den svåraste matchen på hela året på förhand. Vad är analysen av matchen?

-Jag tycker många matcher är svåra i denna serie, det krävs lite olika saker av oss i olika matcher. Att vi skulle vara mentalt inställda på att det skulle krävas ett otroligt hårt arbete denna match behövde vi ju knappast prata om utan det kom naturligt, vilket inte är så självklart alla matcher, utan där kanske känslan har varit att vi ska "spela ut" våra motståndare, vilket gör att det blir olika svårt med matcherna. Men visst vi möter seriens bästa lag och vi kan vinna, så nått rätt har vi ju gjort.

Vad innebär den där vinsten för laget?

-Såklart betyder den vinsten mycket för moralen och för oss själva att känna att vi kan tävla mot ett så pass bra lag är ju viktigt. Sen så har vi ju saker i vårat spel som vi måste jobba vidare på och utveckla.

Nu väntar Örebro Syrianska. Vad är tankarna inför denna match?

-Ja det kommer ju fortfarande vara superviktigt hur vi går in till denna match. Örebro Syrianska har ju också tagit poäng mot topplag och slog ju oss sist vi möttes, så vi ska ha stor respekt för dom.

Vad är nyckeln för att hålla samma höga nivå mot Örebro Syrianska som mot Brommapojkarna?

-Som jag sade så har dom tagit poäng mot topplag och vunnit mot oss, men vi måste fortsätta att gå in i matcher med en stor vilja att spela för laget och för varandra och ta det hårda jobbet som alltid krävs i fall att man ska vinna matcher.

Truppstatus?

-Sebastian Sandlund, Nils Eriksson och Christoffer Ericson är borta denna match.

Matchen mot Örebro Syrianska spelas på Gavlevallen lördag kl 13.00. 

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram