Inför: Gefle IF - Örebro SK
2016-05-18

INFÖR - ÖSK

Efter två raka bortamatch är Gefle IF tillbaka på Gavlevallen när Örebro SK kommer på besök i den tionde omgången.

Vårsäsongen har inte varit någon dans på rosor för Gefle IF. Efter nio omgångar spelade ligger Gefle IF näst sist i tabellen med fem poäng inspelade. Enda vinsten har kommit mot GIF Sundsvall i Norrlandsderbyt. Annars har poängen lyst med sin frånvaro, då Gefle IF har fyra raka förluster på slutet. 6-1 mot BK Häcken, 2-6 mot IFK Göteborg, 2-0 mot IF Elfsborg och 3-0 mot Malmö FF i den senaste matchen. Trots förlusterna har Gefle IF:s spel sett bättre ut på slutet.

Det är viktiga poäng som står på spel med tre omgångar kvar till sommaruppehållet. För Gefle IF väntar hemmamatcher mot Örebro SK och AIK samt bortamatch mot Hammarby innan uppehållet. Först ut är hemmamatchen mot Örebro SK. Ett lag som har gått starkt under vårsäsongen och ligger på en tredje plats med 18 poäng inspelade. Fjolårets vårsäsongen var ingen rolig historia för Örebro men tränaren Alexander Axén har fått ordning på laget och har inkaserat flera trepoängare under årets vårsäsong. Senaste vinsterna har kommit mot Hammarby och IF Elfsborg.

Örebro SK är annars ett erkänt offensivt och målfarligt lag. Under vårsäsongen har Örebro SK gjort 19 mål på nio omgångar och en spelare som fått igång målskyttet är Daniel Gustavsson som leder den interna skytteligan med fyra mål. En annan spelare som Gefle IF får se upp med är Astrit Ajdarevic som assisterat till tre mål.

Tränaren Roger Sandberg inför matchen: Roger Sandberg (Tr+ñnare)

- För varje match som går är det mer angeläget att ta poäng. Det går inte att komma ifrån. Det är viktiga matcher framöver. På hemmaplan ska vi kunna vinna mot alla. Det är vår ambition och vilja, säger han och fortsätter om Örebro SK:

- De var bra redan i fjol men hade en jobbig vårsäsong. De blev bättre i slutet på hösten och gjorde några bra värvningar i form av Ajdarevic och Broberg. Nu har de fått in ytterligare spelare, så nu har de både spets och bredd.

Truppen: Emil Hedvall, Viktor Frodig, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Simon Skrabb, Anders Bååth, Tshutshu Tshakasua, Simon Skrabb, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Dioh Williams, Abdul-Basit Adam, Jacob Hjelte.

Icke aktuella spelare: Mattias Hugosson, Emil Bellander, Andreas Andersson, Simen Rafn och Robin Nilsson


Matchfakta:

När: Torsdag 19 maj.
Avspark: 19:00
Plats: Gavlevallen.

Tryck här för att köpa din biljett till hemmamatchen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram