Inför Gefle IF-Nyköping BIS 15 september
2019-09-13

På söndag 15 september kl 15.00 är det återigen dags för hemmamatch på Gavlevallen, denna gång mot Nyköping BIS som kommer på besök. Gefle kommer med en viktig seger i ryggen efter 3-0 borta mot Team TG. Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson efter fredagens träning.

Hej Marcus! 3-0-vinst senast mot Team TG på bortaplan! Hur skulle du beskriva matchen?

 • Vi får en väldigt bra start där vi gör 1-0 redan efter 2 minuter. Det ger laget och individen både energi och lugn.
  I eget bollinnehav så hittar vi bra relationer samt uppfyller de vinklar i spelet som vi strävar efter. I försvarsarbetet så är vi koncentrerade och försvarar på ett bra sätt i olika höjder.
  När vi sedan gör 2-0 så ökar självförtroendet ytterligare och spelarna känns än mer avslappnade.
  Det är imponerande att laget återigen kan upprepa en bra prestation mot både tufft motstånd och i ett utmanande läge.

Hur viktig var denna vinst för laget?

 • Det var efterlängtat och välbehövligt för alla. Vi har stått för bra prestationer utan att få resultaten med oss. Den här vinsten ger oss ökat självförtroende och det ger laget och individen ett konkret kvitto på att prestationen var tillräckligt bra utan att marginalerna behöver vara avgörande.

På söndag gästar Nyköping BIS Gavlevallen. Vad är er bild av Nyköping som lag?

 • Nyköping är formtoppade och de är obesegrade i sina senaste fyra seriematcher. Två av matcherna slutade med kryss (Akropolis & Sollentuna) och två vinster (Forward & Karlslund).
  Det här blir tredje matchen i rad som vi möter ett lag som har bytt arbetssätt sen sist vi möttes. Nyköping startade året med att spela väldigt många passningar inom laget och ställde oftast upp med ett 4-3-3/4-2-3-1. I nuläget så spelar de 5-3-2 och är mer direkta och kontringsinriktade än i tidigare matcher. De har lyckats väl med sin omdisponering och de ser starka ut defensivt och de har varit vassa i sina kontringar.
  Individuellt så sticker Oskar Karlsson ut ihop med Enis Ahmetovic, det är två spelare som har matchavgörande kvalitéer.

Kommer ni fortsätta med samma elva som senast för att få kontinuitet eller hur tänker ni kring det?

 • Bra prestationer ihop med att spelarna utvecklas gör att konkurrenssituationen ökar. Det är gynnsamt för alla som är en del av laget.
  Hur vi formerar laget samt vilka som kan tänkas vara aktuella för start får söndagen utvisa.

Vad har ni fokuserat på denna träningsvecka?

 • Vi har haft ett block om två träningspass där vi har hunnit med att jobba med genombrottsfasen offensivt och ett overloadpass. Övriga två pass innan match har haft taktisk karaktär utifrån analysen av oss själva samt Nyköping.

Hur är känslan inför söndagens match?

 • Vi fick som sagt en energiboost av att prestera bra och spela till oss ett bra resultat.
  Det märks att individerna och själva gruppen är laddad för att ge sitt allt för att prestera och försöka ta alla tre poängen mot Nyköping!

Truppstatus?

 • Jacob Ejerblad saknas på grund av skada. Ibrahim Alhassans pappersexercis är nu i sin ordning och han anländer till Sverige under fredagskvällen.

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram