Inför Gefle IF - Linköping City FC
2019-09-27

Dags för hemmamatch på Gavlevallen när Linköping City FC kommer på besök. Avspark imorgon lördag 28/9 kl 15.00. Markus Löf intervjuar Marcus Bengtsson inför matchen:

Hej Marcus! Vinst mot Boden! Vad är dina analyser från matchen?

 • Vi inleder matchen väldigt bra och framåtlutat. Sedan kommer vi in i en period där vi hamnar lite i otakt i anfallsspelet och Boden har några heta lägen efter omställningar. Sista delen av andra halvlek så är vi mer i takt och har utöver 1-0 på straff 3 skott i virket samt två målchanser genom Iu Ranera och Grace Tanda.
  I paus pratar vi om att hantera Bodens första kvart. Boden gör två byten och ändrar om balansen i laget och spelar med fler spelare högt i banan. Vi är trots det trygga i försvarsspelet i den perioden men vi har svårt att skapa längre anfall.
  I den 68:e minuten så får Boden en straff som Jake räddar och returen skjuts utanför. Det ger laget ytterligare energi och i anfallet som följer så assisterar Isac Rojas till Grace Tanda för 2-0.
  Vi har i långa perioder kontroll på matchbilden efter 2-0 målet trots att Boden balanserar om och spelar med många spelare högt upp i banan.
  I efterhand så hade vi mått bra av att ha längre perioder med bollinnehav samt att även vågat flytta upp laget högre vid ett flertal tillfällen. En nyttig erfarenhet och lärdom för hela laget.

Nu väntar ju Linköping hemma. Vad tänker du kring den matchen?

 • Tittar vi på Linköpings senaste 4 matcher så har de imponerat, vinst mot Carlstad United 1-0, 0-0 mot Akropolis borta, 0-0 mot Umeå FC hemma och senast vinst med 3-0 mot Team TG.
  Linköping är ett väldigt fysiskt lag och som har spelare med erfarenhet från högsta divisioner runt om i världen. Individuellt så har de spelare som är bland de bästa i serien.

Vad måste ni göra för att kunna ta poäng mot Linköping?

 • Vi kommer att behöva anta utmaningen med tuffa dueller både offensivt och defensivt.
  Det kollektiva försvarsarbetet kommer att testas så det gäller att vi jobbar extremt hårt i förflyttningarna och att koncentrationen är på topp.
  Offensivt så kommer vi att behöva löpa mycket för att skapa längd i anfallen samt tydligt djup.

Är det något speciellt som du ser behöver förbättras i spelet inför de 6 sista matcherna?

 • Svaret är att vi behöver fortsätta utvecklas inom spelets alla faser.
  Mentalt så behöver vi fortsatt våga anta utmaningen och hitta en bra känsla inför matchen. Senaste hemmamatchen mot Nyköping tycker jag präglas av lite för mycket nerv. Efter Nyköpings 1-0 mål så sjönk axlarna ner och vi spelade bättre.
  Med det sagt så var anspänningsnivån mycket bättre mot Boden och vi spelar med axlarna nere fram tills matchens slutskede.

Hur har träningsveckan sett ut?

 • Vi tog ledigt på måndagen efter en intensiv helg. Det har följts av ett block om två pass (tis & ons) med fokus på Linköping.
  Idag gör vi de sista förberedelserna inför matchen

Känslan i laget efter Bodenvinsten och inför Linköping?

 • Klubben, laget och individen stärks alltid av konkret feedback i form av prestation och poäng.

Hur ser truppen ut i nuläget?

 • Axel Noren är avstängd, Linus Mattsson är på landslagsuppdrag och Nahom Zeru är indisponibel.
  Vi har även några spelare som kommer testas idag och lördag.

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram