Inför Gefle IF - Kvarnsvedens IK
2020-02-28

Hej Mikael! Vad är din analys från förra matchen mot IK Frej som ni vann mot med 1-0?

- Sist mot IK Frej störde dom oss väldigt mycket i speluppbyggnaden och vi fick försvara oss mycket vilket viändå gjorde bra tyckte jag. Men vi fick inte till något bra eget spel. Det som vi hade önskat för att kunna få till mer eget spel var att kunna gå upp i press på dom lite oftare än vad vi gjorde i den matchen.

Två raka vinster mot två bra lag. Hur påverkar detta stämningen i laget?

- Självklart så är det en bra stämning i gruppen efter två segrar mot Sandvikens IF och IK Frej och det ska vi självklart passa på att använda oss av när vi fortsätter att utveckla oss vidare som lag!

Hur tycker du träningsprocessen går hittills?

- Som egentligen från dag ett så är det spelare som hela tiden lyssnar och vill lära sig. Så detta gör att allt som vi jobbar på hela tiden blir lite bättre dag för dag!

Idag blev anfallaren Isac Lidberg klar för Gefle. Känner du dig nöjd med truppen nu?

- Vi gjorde ju klart idag med Isac Lidberg som förra säsongen spelade i Brommapojkarna i Superettan och det var den typen av spelare som jag ville ha in, så jag är väldigt glad att vi kunde knyta honom till oss!

Dina förväntningar på lördagens match mot Kvarnsveden?

- Jag hoppas som alltid att vi gör det på planen som vi kommer överens om innan match och att vi hittar delar i alla skeden som gör att vi kan bli bättre. Men absolut så är det jag önskar att vi hittar vårat offensiva spel i speluppbyggnad och att vi får en mer tydlighet i vad vi vill i sista tredjedelen.

Läget i truppen inför matchen?

- Jacob Hjelte och Nils Eriksson fortsätter rehabilitering. Men övriga spelare är tillgängliga. Inga provspelare.

 

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram