Inför Gefle IF - Karlstad BK
2019-07-05

Imorgon lördag 6 juli kl 16.00 är det dags för herrarnas sista seriematch innan sommaruppehållet. Karlstad BK, som ligger på en tredjeplats i tabellen, kommer på besök till Gavlevallen.

Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Tjena Marcus! Kul med vinst senast mot BK Forward! Vad har du för analyser kring matchen?

 • Vi skaffar oss en bra matchbild från start och bibehåller den över 95 minuter. I första halvlek så är vi kompakta i försvarsspelet och de avslut som kommer mot oss är i acceptabla ytor framför våran backlinje. I anfallsspelet sista tredjedel så tycker jag att vi är bra på att bemanna de ytor som vi pratat om tidigare och med det så får vi till ett bra tryck mot Forwards backlinje och skapar målchanser.
  Under den sista perioden av första halvlek så tappar vi lite i tålamod vilket leder till otydlighet i anfallsspelet.
  I paus pratar vi om att bygga vidare på det vi gjorde i första halvlek och att ha tålamod.
  I andra halvlek så tycker jag att vi får till det bra i anfallsspelet vilket leder till längre perioder på motståndarnas planhalva. Det i sin tur ger oss möjlighet att vara aggressiva i den direkta återerövringen.
  Det tålamod som vi pratat om gav utdelning och vi gör 1-0 på en väldigt fin omställning som Isac Rojas avslutar på absolut bästa sätt.
  Även fast vi leder med minsta möjliga marginal så känns det väldigt stabilt i försvarsarbetet och vi får till ett antal riktigt bra målchanser när Forward ändrar sin formation för att jaga kvittering.

Vad tar ni med er från matchen?

 • Vi tar med oss att vi står för en stabil prestation i 95 minuter och att vi är noggranna i försvarsarbetet.
  Vi tar även med oss att vi återigen visar bra karaktär efter två tuffa matcher och får till en avslappnad matchbild och tar 3 poäng.

Nu väntar en tuff match mot Karlstad BK på hemmaplan. Senast vann ni på bortaplan mot dom. Vad har ni för bild av helgens motståndare?

 • Karlstad BK ligger i skrivande stund på tredjeplats i serien och står för stabila insatser i varje omgång. Deras offensiv med spelare som Selmani och Edvardsen har imponerat och producerat 18 mål tillsammans. Efter vår bortaseger med ett sent avgörande så har de ändrat om i sitt arbetssätt.
  Från att spelat ganska tydligt 3-5-2 så har de gått över till att spela 4-2-3-1 och fått väldigt god effekt. Det är ett lag som kommer hit med bra form med 3 raka vinster och som sagt en tredjeplats i tabellen.
  Vi kommer att behöva pricka rätt i försvarsarbetet både kollektivt och individuellt för att hantera Karlstads offensiva spelare.
  I andra änden så vill vi fortsätta skapa svårigheter för motståndarna och ta tillvara på de ytor som vi tror kommer uppstå.

Är det någon särskild del i spelet som du för tillfället tycker behöver förbättras som ni jobbar lite extra med just nu?

 • I och med att vi jobbar med utveckling både kollektivt och individuellt så är det enkla svaret att vi jobbar med allt.
  Speciellt när det gäller lagets erfarenhet, ålder och tid tillsammans. Vi behöver fortsätta jobba med gruppen, individens utveckling i form av att hantera med och motgång och lära av erfarenheter som vi samlat ihop.
  I spelets skeenden så är det viktigt att ha balans. Till exempel om vi spelar bra försvarsspel så betyder det inte att vi är klara med försvarsspelet utan tvärtom så gäller det att bibehålla kvaliteten i det skeendet och mata det som gör försvarsspelet bra.
  Offensivt så vill vi fortsätta öka antalet genombrott och skaffa oss fler målchanser för att öka chansen att vinna.

Hur är känslan nu i laget efter segern senast?

 • Känslan är bra! Vi fick extra energi av att prestationen ledde till hållen nolla och 3 poäng. Att vinna efter två tuffa matcher mot Sandviken och Akropolis gav oss alla en rejäl boost.

Är det några frågetecken i truppen inför helgen?

 • Just nu så har vi några skavanker som behöver utvärderas efter dagens träning.

Kom till Gavlevallen och hjälp laget fram till ny seger! Avspark kl 16:00 och biljettinformation hittas här: https://gefleiffotboll.se/biljetter/priser/

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram