Inför: Gefle IF - Jönköping Södra
2016-09-20

Ny viktig match väntar imorgon för Gefle som jagar viktiga poäng. Flera starka prestationer i rad har gett en positiv känsla kring laget och hoppas laget att det ska börja generera segrar.

Motståndarkoll

Matcherna duggar nu tätt för Gefle och idag spelar man sin tredje match på nio dagar. Nykomlingen Jönköping Södra står för motståndet och det är blott andra gången lagen möts i Allsvenskan. Den första som spelades i våras på Stadsparksvallen i Jönköping och slutade 1-0 till J-Södra. En anledning till att det varit så få möten mellan lagen är att båda lagen har haft långa perioder av säsonger utanför den högsta serien. Faktum är att lagen ligger etta och tvåa i statistiken över längsta period mellan två allsvenska sejourer. Gefle har rekordet på 48 år vilket är antalet år från degraderingen 1935 och återkomsten 1983. J-Södra var ytterst nära att ta rekordet men skrapade bara ihop 47 år, 1969 när laget fick lämna den högsta serien fram tills i år när man gjorde återkomst efter den långa frånvaron.

J-Södra fick behålla många spelare ifrån succésäsongen i Superettan och förstärkte dessutom med att låna in Pawel Cibicki från Malmö FF inför årets säsong. Den unge anfallaren har varit viktig för smålänningarna med sin stora löpvilja och förmåga att hitta målet. Han leder också den interna skytteligan på nio mål. Årets säsong inleddes på ett imponerande sätt, många lovord riktades mot laget då man chockade med många tunga segrar och fint spel. Andra halvan av serien har gått lite trögare och laget har blivit rejält inblandande i bottenstriden i och med sina 25 poäng och en 12e plats i tabellen. De senaste fem matcherna har inneburit en seger och resten förluster för de grönklädda smålänningarna. Senaste matchen spelades i lördags hemma på Stadsparksvallen och innebar förlust mot Hammarby med 0-1.

GIF-koll

Gefle radar just nu upp stabila prestationer och även om det inte har räckt till så många poäng som prestationerna har förtjänat så har det skapat en positiv känsla i laget. Senaste matchen mot AIK var ytterligare ett bevis på den goda formen även om det inte blev några poäng.

Thomas Andersson säger så här inför matchen:

Det är viktigt att vi mentalt tar med oss det positiva från AIK-matchen, för jag tycker vi gör en bra bortamatch. Vi har visat oss svårslagna under en längre period och nu gäller det att börja vända det till segrar. I Jönköping Södra möter vi ett mycket löpvilligt lag som har många olika spelare som kommer ta offensiva löpningar. Därför gäller det för oss att vara tydliga i vårt positionsförsvar och ta vara på de ytor som kommer uppstå.

Det täta matchandet innebär att laget tränade lätt igår måndag och kör en mer matchförberadande taktisk träning idag. Tyvärr innebär det också att Jens Portin inte hinner bli tillräckligt återställd från den skada han ådrog sig i söndagens match vilket gör att han är enda icke tillgänglig spelare mot Jönköping Södra.

När: 19:00 21/9

Var: Gavlevallen

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram