Inför: Gefle IF - IK Sirius
2016-03-27

GIF_Brage 13022016 009

Med sju dagar kvar till seriepremiären mot Helsingborgs IF väntar genrepet för Gefle IF. Superettanlaget IK Sirius, som föll på mållinjen i uppflyttningskvalet till Allsvenskan förra säsongen, står för motståndet på Gavlevallen.  

Läget i Gefle IF:

Det blev inte försäsongen som Gefle IF hade på hoppats på förhand. Skador och sjukdomar har bidraget till blandade prestationer, men under de senaste veckorna har skadeläget ljusnat och träningarna gått bättre.

- Sjukdomarna och skadorna har påverkat matcherna och träningarna. Vi hade inte förrän senaste matchen mot AIK kunnat tränat med full trupp innan en match. Nu har vi kunnat växlat upp i träningarna - och det känns bättre och bättre, säger tränaren Roger Sandberg.

Försäsongen börjar närma sig slutet och seriepremiären mot Helsingborgs IF är bara en vecka bort. Innan dess ska genrepet mot IK Sirius avklaras på Gavlevallen.

- De är en av favoriterna i Superettan trots att de har tappat spelare. Men de har fyllt på med några erkänt och duktiga spelare så det kommer bli en tuff match, säger Sandberg och fortsätter om hemmamatchen:

- Det var ett tag sedan vi spelade på Gavlevallen och det känns bra att få en match där innan premiären. Vi är starka och stabila på hemmaplan, men det gäller att få in det från start.

Mot IK Sirius vill Sandberg se samma spel som i senaste träningsmatchen mot AIK.

- Att vi håller ihop försvarmässigt och fortsätter vara väldig organiserade. Sedan att vi fortsätter göra sakerna som vi ska göra. Samtidigt fortsätta utnyttja kontringslägena som uppstår. Det är något som vi kan vidareutveckla, säger han.

Truppen: Viktor Frodig, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Adrian Bjelkendal Haaranen, Samuel Gussman, Anders Bååth, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte,

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn, Jonas Lantto, Dioh Williams och Emil Hedvall.


Matchfakta:

När: 28 mars.
Avspark: 18:00.
Var: Gavlevallen.

Information inför matchen: https://gefleiffotboll.se/2016/03/25/information-infor-genrepet/

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram