Inför: Gefle IF - IFK Norrköping
2016-08-12

gif jubel6

2-0-förlust på Östgötaporten.
Nu väntar returmötet på Gavlevallen.
Gefle IF tar emot IFK Norrköping.

Gefle IF kommer med gott självförtroende efter vinsten mot Helsingborgs IF på Olympia. Gefle IF vände och vann med 3-2 i slutminuterna efter Johan Oremo nickat in kvitteringsmålet och Jonas Lantto placerat in segermålet med ett långskott.

- Segern var jätteskön. Jag tycker att vi gjorde en bra match i det stora hela. Vi var vassa framåt och hittade fram till bra målchanser på olika sätt. Vi klarade av att bita ifrån då Helsingborg hade mycket av bollen, vilket var starkt, säger tränaren Thomas Andersson.

Nu väntar returmötet mot IFK Norrköping, som besegrade Gefle IF med 2-0 i mötet på Östgötaporten. Gefle IF har sedan bortaförlusten spelat bättre och har två vinster i bagaget.

- Alla segrar är stärkande och den känslan får man aldrig underskatta. Vi är behov av poäng och den prestation behöver vi göra om och om igen. Det gäller att vara glad i stunden men att hantera segern på ett kyligt sätt. Eftersom på lördag väntar ett nytt hårt jobb för oss, säger han.

Annars har IFK Norrköping gått starkt efter EM-uppehållet och har fyra raka segrar. Dessutom har IFK Norrköping värvat anfallaren Kalle Holmberg från Örebro SK, lånat in yttermittfältaren Niclas Eliasson från AIK och hämtat in den österrikiska målvakten Michael Langer.

- Det är jättebra lag och de spelar med en självklarhet i spelet. Det gäller att möta upp med gott självförtroende och tron på vårt eget spel. Det gäller att anta utmaningen för vi vet vad som väntar, säger Andersson.

Truppen: Andreas Andersson, Emil Hedvall, Jesper Florén, Simen Rafn, Martin Rauschenberg, Jens Portin, Jacob Ericsson, Anton Lans, Albin Lohikangas, Jonas Lantto, Anders Bååth, Kwame Bonsu, Robin Nilsson, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Simon Skrabb, York Rafael, Jacob Hjelte.


Matchfakta:

När: Lördag 13 augusti.
Avspark: 16:00.
Plats: Gavlevallen.

Tryck här för att köpa din webbiljett.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram