Inför Gefle IF - IFK Luleå
2021-04-05

Hej Micke! Det blev ett styrkebesked i genrepet senast mot IK Brage efter vinst med 3-2. Vad är dina tankar från den matchen och försäsongen överlag?

-Jag tycker att vi gör ett väldigt bra genrep mot Brage. Det är många delar i spelet som vi gör bra. Jag är överlag nöjd med försäsongen. Vi har gjort bra prestationer och utvecklat vårat spel. Vi har blivit bättre i alla skeden och fått ihop flera delar i spelet på ett bra sätt. Jag tycker att vi känner oss väldigt klara och redo för att gå in i serien nu.

Ni har haft en ganska lång period nu utan match. Hur är din sammanfattning av de senaste träningsdagarna mellan IK Brage och premiären?

-Vi har ju utvärderat Bragematchen och tittat på vad vi gjorde bra där och analyserat vad vi behöver utveckla mer. Sista veckan har vi fortsatt med att slipa på vårt spel inför premiären.

Hur ser du på truppbredden på mittfältet nu när Adrian Bjelkendal Haaranen lämnat? 

-Det är tråkigt att Adrian lämnar, men vi önskar honom givetvis lycka till.Vi är 22 spelare i truppen nu så det är en spelare mer än förra året. Så jag känner inte att det är någon jättestress att fylla truppen just nu.

Hur är din känsla inför premiären? 

-Min känsla är att det ska bli jättekul att sätta igång serien. Det känns väldigt inspirerande.

Vad är din förväntning på premiärmatchen mot IFK Luleå? 

-Förväntningen på premiären är att det kommer nog bli ett annat Luleå som vi ska möta nu än sist. Jag tror att de säkert kommer vara ännu mer påkopplade och med en annan attityd än sist. Luleå är ett lag som säkert kommer vilja styra matchen och gör dom inte det så är dom skickliga på att försvara sig. 

Vad blir de största utmaningarna i denna match? 

-En premiär är alltid en premiär och allt vad det innebär. Men en av utmaningarna för oss handlar om att fortsätta att vara bra i alla skeden av spelet.

Hur är stämningen i laget inför premiären?

-Det känns som att alla är supersugna på att sätta igång och alla har sett fram emot detta ett bra tag nu!

Skadeläget i truppen?

-Vi har ca 4-5 spelare som inte kommer vara uttagbara.

 

Matchen mot IFK Luleå spelas 5 april kl 18.00 på Gavlevallen. Sänds via GD, Arbetarbladet och Sportexpressen.

Text: Markus Löf

 

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram