Inför Gefle IF - IFK Haninge
2021-05-15

Analyser från vinsten och vändningen senast mot HTFF?

-Det är ju en lite märklig match på grund av  ett avbrott på 45 min. Vi gör en okej start på matchen tycker jag men sen börjar vi bli lite för passiva både i defensiven och offensiven och HTFF får styra matchen. Även i andra halvlek så börjar dom föra matchen och får även 1-0,  och strax efter kommer avbrottet och vi får samla oss och prata lite och jag tycker att vi hanterar situationen på ett väldigt bra sätt mentalt, för när vi spelar dom sista 30 min så tycker jag att vi är mer bestämda och våga spela med ett större mod.

Stämningen i gruppen just nu med en 3 poängare i ryggen?

-Så klart att vinsten ger oss energi och att vårat möte första träningen efter match blir av en annan karaktär då vi fått vunnit. Men nu är det ny match och nya förutsättningar och det vi ska ta med oss från förra matchen är så klart våran inställning sista 30 min.

Förväntningar på matchen mot Haninge?

-Haninge kommer ju från 3 förluster så jag förväntar mig ett hungrigt och desperat lag som kommer sälja sig dyrt, så vi måste visa mod i spelet och attityd i försvarsspelat.

Vad blir viktigt för att bygga vidare på vinstspåret nu i helgen?

-Fortsätt ha mod och jobba för varandra,  låter säker väldigt enkelt men det är det vi behöver nu, och hela tiden vara uppmärksamma i matchen så man inte slappnar av.

Truppstatus?

-Nils Eriksson, Christoffer Ericson, Sebastian Sandlund och Amadou Kalabane är inte uttagningsbar.

Matchen mot IFK Haninge spelas på lördag kl 19:00 på Gavlevallen och kan ses på SportexpressenPlay samt GD och AB.

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram