Inför Gefle IF - IF Elfsborg
2016-10-01

Innan Allsvenskan tar sitt sista landslagsuppehåll för säsongen ska Gefle i morgon spela mot IF Elfsborg från Borås.

Motståndarkoll

Klubben har det senaste decenniet varit stationerad på Allsvenskan övre halva och har under perioden också tagit två guld (2006, 2012). I år har man hittills varit något av en besvikelse i och med sin åttondeplats i tabellen.

Tränare Magnus Haglund mönstrar oftast en 4-4-2-uppställning med måltjuven Viktor Prodell på topp som gör majoriteten av sina mål inom 6 meter från mållinjen. Längst bak har boråsarna en av seriens bästa målvakter och tillika lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaard. Även mittfältet bör nämnas där man har skicklige Victor Claesson och geflebekantingen Simon Lundevall som två farliga offensiva hot. Inför morgondagens match saknar boråsarna norrmannen Henning Hauger som är avstängd.  Sammanfattningsvis har Elfsborg likt många andra förväntade topplag en trupp med gott om högkvalitativa allsvenska spelare men man har alltså inte riktigt fått till det under årets säsong.

De senaste matcherna har Elfsborg liksom Gefle spelat bra men inte fått den poängutdelning man har förtjänat, senaste fem matcherna har man faktiskt bara tagit en seger.  Statistiken lagen emellan ser oerhört dyster ut för Gefles del, faktum är att på de tio senaste mötena har GIF bara mäktat med 1 poäng.

GIF-koll

Gefle kommer från en bra bortamatch på Behrn Arena där Bertilsson och Skrabb fixade en poäng med ett varsitt mål där de assisterade varandra efter underläge 0-2. Det var glädjande att se duon producera poäng igen och förhoppningsvis kan det fortsätta säsongen ut. Bertilsson ligger i nuläget tvåa i den allsvenska assistligan bakom suveräna Eikrem i Malmö.

Tränare Thomas Andersson hoppas att man kan göra en bättre start och få till två bra halvlekar mot Elfsborg:

”Vi behöver få ihop laget bättre från start mot Elfsborg än vad vi gjorde mot Örebro. Vi blev alldeles för långa som lag i försvarsspelet och det hänger ihop med hur bra anfallet blir. Är vi för långt ifrån varandra blir det svårt att få till anfallsspelet. Givetvis ligger också fokus på att förbättra vår egen prestation även om vi är medvetna om Elfsborgs styrkor och svagheter”.

I truppen saknas fortfarande Jens Portin samt Anders Bååth som är avstängd.

När: 2/10 15.00

Var: Gavlevallen

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram