Inför: Gefle IF - IF Brommapojkarna
2016-02-26

GIF_Brage 13022016 009

Gefle IF fick en tuff start i Svenska Cupen efter 2-1-förlust mot FC Trollhättan. Nu väntar hemmamatch mot IF Brommapojkarna på Gavlevallen och det är ett revanschsuget Gefle IF som vill studsa tillbaka efter förlusten. 

Läget i Gefle IF:

Gefle IF fick en olycklig start i Svenska Cupen. Den första gruppspelsmatchen mot FC Trollhättan såg länge ut att sluta 1–1 när Agon Beqiri löpte in i straffområdet och fälldes på övertid. Beqiri stegade själv fram på straffen och placerade in segermålet till 2-1. Det var givetvis bittra miner i Gefle IF-lägret efteråt.

- Vi kan konstatera att vi släpper till för mycket bakåt och i omställningarna. Stundtals ser det rätt okej ut mellan straffområden, även om vi hade några dippar. Vi behöver fortsätta jobba på att bli mer skarpare i sista tredje delen och att vi ökar antal målchanser, säger Sandberg.

Under veckan har det varit fullt fokus på lördagens hemmamatch mot IF Brommapojkarna på Gavlevallen. Det är ett revanschsuget Gefle IF som vill studsa tillbaka efter 2-1-förlusten mot FC Trollhättan.

- Det kommer inte bli en lätt match heller. Brommapojkarna är ett bättre lag i år än förra året. De har fått in några rutinerade spelare - Pablo Pinones-Arce och Markus Gustafsson - och sedan har deras unga spelare har blivit ett år äldre och bättre, säger han och fortsätter om förväntningarna på laget:

- Tittar man på statistiskt blir vi väldigt glada om vi minimerar chanserna bakåt och ökar på antalet anfall framåt. I övrigt att jobba hårt och bra attityd samt mycket löpningar, hårt jobb och vinner närkamperna.

Gefle IF har ännu inte vunnit någon match på försäsongen. Något som har varit frusterande, men ännu inte oroande, för Sandberg och laget:

- När man väl står på matchen vill man ju vinna och man blir frusterad, men man måste påminnas att det är ändå februari. Vi har haft orsaker att vi inte är längre fram, dels med snön på Gavlevallen, och sedan har vi haft lite för mycket sjukdomar och skador som har påverkat träningarna och spelarna längre fram, säger han.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Albin Lohikangas, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Jens Portin, Jonas Lantto, Anders Bååth, Samuel Gussman, Adrian Bjelkendal Haaranen, Albin Hultin Svensk, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn, Kwame Bonsu, Dioh Williams, Jesper Florén, Joshua Nadeau.

Motståndarna:

IF Brommapojkarna spelar i Division 1 efter att fallit rakt igenom både Allsvenskan och Superettan på de två senaste åren. Den före detta svenska landslagsbacken Olof Mellberg, med 117 A-landskamper för Sverige på meritlistan, tog över som tränare i början av säsongen och kan förhoppningsvis styra klubben tillbaka i högre seriesystem. IF Brommapojkarna har en del spännande spelare i truppen som Gefle IF får se upp med. Framför allt anfallaren Pablo Pinones-Arce med förlutet i Hammarby och Öster. I den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen ställdes IF Brommapojkarna mot BK Häcken på. Matchen blev en ganska chansrik tillställning, med straffräddning och stolpträffar, men slutade oavgjort 0-0 på Bravida Arena.


Matchfakta:

När: 27 februari.
Avspark: 14:00.
Var: Gavlevallen.

Tryck här för att läsa mer information om matchen:

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram