Inför Gefle IF - Hille IF Fredag 31 maj 19:00 Gavlevallen
2019-05-30

Imorgon, fredag 31 maj klockan 19:00 är det äntligen dags för hemmamatch igen! Gefle IF tar emot nykomlingen Hille IF och det förväntas ett spännande derby. Inför matchen har vi pratat med tränare Tomas Axlund om den viktiga matchinledningen, nerver och kampen som förväntas imorgon. 

Tomas, nu ska ni tar er an Hille IF på hemmaplan, vad har ni för bild av motståndet?

  • Hille spelar som många nykomlingar väldigt inspirerat och har gjort en bra inledning på säsongen. Vi förväntar oss att de kommer att spela med mycket energi så det gäller för oss att vara förberedd på det. Vi har sett Hille och tycker oss ha bildat en bra uppfattning om hur de spelar.

Vad kan vi förvänta oss för match och vad tror ni kommer att bli viktigt?

  • När man möter ett sådant energirikt lag som Hille kommer matchinledning att bli viktig. De har tränat på Gavlevallen under vintern och har koll på underlaget så det gäller för oss att öppna starkt och försöka hitta vårt spel direkt. Vi hoppas att vår erfarenhet från ett år mer i Division 1 kommer att gynna oss, det kommer att bli en match med mycket kamp.

Känslan inför matchen, finns det derbynerver?

  • Nej några derbynerver har vi inte känt av. Vi är självklart inte nöjda med hur vi ligger till i tabellen men vi har sett att vi har ett spel som fungerar i delar av matcherna, nu gäller det för oss att få det att fungera i 90 minuter.

Truppstatus
Kajsa Erihn, Lina Bälin och Josefine Blom är sedan tidigare långtidsskadade
Wilma Johansson skadad
Julia Planeskog skadad

Derbyt spelas imorgon fredag 31 maj klockan 19:00 hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses!

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram