Inför Gefle IF - Helsingborgs IF
170722 Gefle samlade innan fotbollsmatchen i Superettan mellan Varberg och Gefle den 22 juli 2017 i Varberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / Cop 89

Helsingborgs IF gästar Gavlevallen på måndag, skåningarna är obesegrade i sex raka matcher och en utmaning väntar våra ljusblå kämpar. Gefle vände senast underläge mot Syrianska till vinst med 2-1 och vi frågade Poya Asbaghi vad känslorna inför matchen är.

Ni vänder starkt på bortaplan igen senast, vad är det som gör er så starka trots underläge?

Det är en kombination mellan att vi har en tro på vår spelidé och självförtroendet i laget, vi lämnar aldrig varandra i motgång och tror på varandra. Vi har också en spelidé som bygger på att vi har mycket boll vilket gör att vi har mer kraft i slutet av matcherna, ta Norrby hemma som exempel där vi är mer bollförande och där orken tar ut sin rätt.

Vid seger för er och förlust för GAIS kliver ni om dem i tabellen och kommer upp på säker mark, är det något ni tänker på?

Nej, vi pratar aldrig tabell utan vi vet att om vi fortsätter att göra bra prestationer och utvecklas så talar mycket för att vi vinner matcher. Att göra bra prestationer som gör att vi vinner matcher är det vi tänker på. Det gäller att inte stirra sig blind på tabellen utan att fokusera på den egna prestationen.

Läget i truppen? Hur mår Portin?

Portin tränar lätt just nu, Ljungberg är påväg tillbaka från skadan men det är oklart om han kan bli uttagen. Piotr Johansson och Diego Montiel är avstängda men resten av truppen mår bra.

Matchen spelas måndag 2 oktober klockan 19.00. Kan du inte vara på plats för att stötta Gefle till ännu en seger sänds matchen på TV4 Sport. Den liverapporteras även via vår twitter och genom appen Gefle IF Live! Varmt välkomna till Gavlevallen och njut av vacker fotboll! Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram