Inför: Gefle IF - Helsingborgs IF
2016-04-02

videofallback

Försäsongen är över. Genrepet är genomfört. Nu börjar allvaret. Gefle IF tar emot Helsingborgs IF i den allsvenska premiären på Gavlevallen.

Läget i Gefle IF:

Gefle IF började försäsongen i början av januari och efter ett par tränings- och Svenska Cup-matcher börjar äntligen Allsvenskan. Något alla har sett fram emot.

- Det är jätteroligt att det sätter i gång. För det är vad man tränar inför hela försäsongen, säger tränaren Roger Sandberg.

Det blir en intensiv matchvecka för Gefle IF med tre matcher på åtta dagar. Vilket blir en utmaning i sig.

- Därför är det viktigt att ha igång många spelare och att det finns en konkurrans i truppen. Det är många som är sugna att spela, säger Sandberg och fortsätter:

- Man föredrar alltid en bra start. Det medför självförtroende och ett lugn. Samtidigt får man vara beredd på att kämpa i inledningen av serien och man får inte stressa upp sig på grund av det.

I den allsvenska premiären väntar Helsingborgs IF på Gavlevallen. Ett lag som har gått starkt på försäsongen och har en hel del skickligt offensiva spelare i truppen.

- Det är ett stabilt lag som spelar på ett tydligt sätt och man ser vad de vill göra på planen. Jag tycker framför allt har de bra konkurrens på de offensiva positionerna och det är deras styrka, säger han.

Gefle IF var hemmastarka på Gavlevallen förra säsongen. En styrka som Sandberg vill bygga vidare på.

-  Vi vet att på hemmaplan kan vi vinna alla matcher. Det känns tryggt och bra. Nu har vi fått igång bevattningen och förutsättningarna är bra. Det ska bli väldigt inspirerande och det vore roligt om det blev en bra inramning också.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Samuel Gussman, Anders Bååth, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn och Dioh Williams.


Matchfakta:

När: Söndag 3 april.
Avspark: 15:00.
Vart: Gavlevallen.

Information inför matchen: https://gefleiffotboll.se/2016/04/01/information-infor-premiaren/

Halsduksmatch: https://gefleiffotboll.se/2016/04/01/halsduksmatch-i-premiaren/

Följ denna länk för att köpa biljetter: http://event.webbiljett.se/geflefotboll/step/chooseSection.aspx?edId=329&eId=203

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram