Inför: Gefle IF - Hammarby
2016-07-29

GIF_ÖIK 23042016 012

Viktiga poäng står på spel under lördagen när Gefle IF tar emot Hammarby på Gavlevallen i den 16:e omgången.

En vecka har gått sedan 2-0-förlusten mot IFK Norrköping på Östgötaporten. Gefle IF hade ett par kvitteringschanser men marginalerna var inte på deras sida.

- Vi hanterade matchen helt okej efter deras ledningsmål och hade några bra anfall som var nära att resultera i mål i slutet av första halvlek. Även i början av den andra halvleken. Det är små marginaler som vi behövde med oss i en sådan svår match, säger tränaren Thomas Andersson.

Gefle IF avslutade matchen med en man mindre efter Anton Lans blivit utvisad. Trots underläget visade laget upp en bra arbetsmoral.

- Laget kämpade väldigt bra den sista halvtimmen. Vi jobbade stenhårt tillsammans, vilket medförde att vi inte fick några fler mål emot oss, säger han.

Nu kommer fjortonde placerade Hammarby på besök. Ett lag som kommer till matchen med en derbyförlust mot AIK samt oavgjort mot Falkenberg efter EM-uppehållet.

- De är passningsskickliga, har gott om offensiv kraft och spelare som kan avgöra matcher. Att spela mot Hammarby kräver fullständig uppmärksamhet, säger Andersson och fortsätter:

- Det gäller för oss att hitta tillbaka till oss själva och göra våra modell så tydlig och stark som möjligt. Både i försvar- och anfallsspelet. Sedan får vi se hur Hammarby väljer att ställa upp, då de har ett antal alternativ i sin trupp, säger han.

Truppen publiceras under eftermiddagen.


Matchfakta:

När: Lördag 30 juli.
Avspark: 16:00.
Plats: Gavlevallen.

Tryck här för att köpa matchbiljett.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram