Inför Gefle IF - Hammarby TFF
2021-10-09

Hej Micke! Tankar och analyser från vinsten mot Haninge? 

-Vi gör en ganska dålig första halvlek mot Haninge. De skapar alldeles för mycke målchanser och Tim håller oss kvar i matchen, vi gör lite ändringar i andra och får bättre kontroll och det är skillnad på vårat spel, sen är det alltid lite extra skönt att vinna så med att göra ett så sen mål.

Var resultatet rättvist sett till matchbilden?

-I första halvlek är Haninge klart bättre än oss och vi ska vara glada att det bara står 1-0 till dom, men sen tycker jag det är starkt av oss att vända den matchbilden och i andra tycker jag att vi är klart bättre,  så dom har första och vi har andra.

Nu väntar jumbon HTFF, Vad är förväntningarna på matchen?

-Jag tror att man måste förstå att HTFF är ett riktigt bra lag, ett lag som inte bör ligga där nere men gör det av olika anledningar och när det resultatmässigt börjar gå tungt så är det ibland svårt att vända, men att dom ofta är med i matcherna och ofta kan styra dom säger ändå att man ska ha respekt för dom.

Det känns på förhand som att ni kommer ha mycket boll, hur måste ni jobba för att luckra upp motståndet?

-Nja jag tror det kommer vara väldigt jämt vilka som kommer föra matchen, vi måste vara bra i alla skeden av spelet om vi ska vinna idag, sen så har dom några riktigt skickliga spelare som vi måste ha koll på.

Hur desperat tror du HTFF kommer vara efter poäng, och hur kommer det påverka spelet?

-Dom håller på att utbilda spelare för att ta sig upp till eliten så jag tror dom kommer fokusera mest på sitt sätt att spela, sen så är det ju klart att dom måste börja ta poäng, så ett väldigt hårt arbetande lag kommer vi att möta.

Truppstatus?

-Amadou Kalabane , Nils Eriksson,  Nils Nilsson, Christoffer Ericson och Kevin Persson är borta.

Matchen mot HTFF spelas idag kl 13.00 på Gavlevallen. 

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram