Inför: Gefle IF - GIF Sundsvall
2016-10-20

Årets näst sista hemmamatch är ett riktigt rivalmöte mellan två klubbar som har mycket att spela för. Morgondagens motståndare GIF Sundsvall har i och för sig hela sju poäng ner till kvalplatsen men laget från Medelpad kan ännu inte andas ut helt och hållet.  Och att matchen betyder mycket för Gefles del är en självklarhet så vi kan förvänta oss två taggade lag i dagens Norrlandsderby.

Motståndarkoll

Sundsvall inledde säsongen på ett strålande sätt och fick många lovord riktade mot sig från olika håll. Andra halvan av serien har varit den motsatte och man har sjunkit rejält i tabellen. I den fina inledningen av säsongen var den gamle Geflespelare Eric Larsson en av de som nämndes som laget bästa spelare. De senaste matcherna har av förklarliga skäl strålkastarljuset riktats åt ett annat håll, 20-årige forwarden Peter Wilson har nämligen stått för 5 mål på 8 matcher. Dessutom har 4 av dessa har kommit i de senaste 2 matcherna. I morgondagens match saknas mittbacken Noah Sonko Sundberg i Sundsvall efter sin utvisning mot Falkenberg i förra omgången.

Statistiken lagen i mellan är som de flesta vet förkrossande till Gefles fördel. Även om Sundsvall lyckades vinna sin hemmamatch förra året så har de tio senaste matcherna slutat med sju Geflesegrar, två kryss och en seger för dagens gäster.

GIF-koll

GIF har den senaste tiden visat att man vägrar ge upp i kampen om en kvalplats. Sena kvitteringar och poäng i de svåraste av matcher visar på mycket god moral hos truppen. Dessutom gör radarparet på offensiv planhalva Skrabb och Bertilsson poäng i stort sett varje match och det får vi hoppas att man fortsätter med.

Tränare Thomas Andersson ser fram emot den laddade matchen:

Det är ju en match av derbykaraktär och dessutom är det skarpt läge i tabellen. Trots detta måste vi hantera det som vilken match som helst och göra samma saker som vi gjort bra tidigare. Vi har visat oss starka i våra forceringar på slutet vilket ger en tilltro på oss själva om vi skulle behöva göra det igen.

I nuläget ser det ut att vara samma skadelista som inför matchen mot IFK Göteborg, dessutom är Anton Lans avstängd även denna match. Det betyder att följande spelare inte är tillgängliga: Anton Lans, Jens Portin, Samuel Gussman, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte

När: 21/10 19:00

Var: Gavlevallen

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram