Inför Gefle IF FF - Sandvikens IF

Det är dags för derby i damernas division 1 Norra Svealand när Sandvikens IF på lördag klockan 13:00 gästar Gavlevallen. Inför helgens möte har vi passat på att ställa några frågor till tränare Tomas Axlund. Han ger här sin syn på veckan som varit och vad som väntar i det spännande derbyt mot SIF.

Tomas, hur har veckan sett ut?

Vi har utvärderat insatsen mot GUSK och förutom det oavgjorda resultatet så är vi ganska nöjda med den prestationen. Veckans träningar har sett bra ut och vi ska ikväll, fredag, sammanfatta och finslipa på de sista detaljerna.

Hur ser ni på helgens match mot Sandviken?

Vi ser fram emot att få ta emot Sandviken på vår hemmaplan och tror på en bra match. Vi hoppas på mycket publik där vi marknadsför damfotbollen i Gästrikland.

Har ni någon uppfattning om Sandvikens dagsform och hur de agerat i höst?

Vi har fått rapporter från Sandvikens senaste matcher och vi har en bra bild hur de formerar laget. De verkar vara i bra form och de är välkomna på lördag.

Läget i truppen?

Helin Unal vilar fortfarande efter sin hjärnskakning och det är tråkigt både för oss och för henne. Wilma Ullström är åter i träning och gör troligtvis comeback i U-laget inom några veckor. Lise-Lotte Ronnerfors har påbörjat universitetsstudier i Uppsala och har inte tränat på några veckor.

Vi har under veckan haft några småskavanker, men tror och hoppas att alla är uttagningsbara till lördagens match. Känslan är att vi är i bra form och vi är väldigt motiverade inför derbyt.

Slutligen Tomas – hur slutar matchen?

Vid 14.45 på lördag vill vi känna att vi fått ut lagets fulla kapacitet och att vi följt vår matchplan. Vi minns gärna DM-finalen där vi lyckades fullt ut och vår vilja är att upprepa den prestationen.

Jag gillar inte att tippa, men jag kan säga att vi ska göra precis allt för att vinna matchen.

Matchen mot Sandvikens IF spelas lördag 8 september klockan 13:00 hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses då! Fri entré för dig som laddar ner Gävle Energi appen!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram