Inför Gefle IF FF - Jönköpings Södra IF

Superettan återvänder till Gavlevallen! Imorgon fredag, klockan 19:00, är det avspark mot Jönköpings Södra IF. Tränare Mjällby svarade på några frågor om kommande match och lagets form.

Två mål på straffar senast mot ÖIS, hur ser du på dem situationerna?

– Bedrövligt. Det är två icke-straffar i mina ögon och även om ÖIS kanske var det bättre laget är det oacceptabelt att domaren ger dem de två straffarna. Vår straff är i mina ögon inte heller en straff och det är möjligt att jag har fel på deras andra straff och nu väljer domaren att ta det beslutet så det får man acceptera. Sånt är livet och det är inget man kan göra åt nu, men det är klart att jag var bedrövad efter matchen.

Jönköpings Södra kommer från tre obesegrade matcher, vad måste ni se upp med och vad gör Jönköping bra?

– Framförallt så har dem ett väldigt gott självförtroende nu. Jönköping hade vad jag förstår målsättningen att vara med i absoluta toppen och fick väl inte till det i inledningen riktigt. Dem har fått bättre stabilitet och släpper till väldigt lite, det är ett spelskickligt lag med mycket erfarenhet. Vi måste se upp med att inte låta dem hitta igenom våra lagdelar. Kanske framför allt med en spelare som Smylie, som är skicklig på att hitta ytor och bli rättvänd. Där måste vi vara vaksamma och inte ge honom för mycket utrymme.

Hur är läget i laget?

– Det är skadefritt, Fitim fick en rejäl smäll mot ÖIS men har tränat under veckan.

Matchen spelas 18/5 klockan 19:00 på Gavlevallen. Biljetter köper du enklast och billigast genom appen eller här på hemsidan. Kan du inte vara på plats för att stötta laget liverapporteras den via vår twitter, appen Gefle IF Live och sänds på Sportkanalen. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram