Inför Gefle IF FF - IK Uppsala, Svenska Cupen
2018-08-07

Det är dags för omgång två av Svenska Cupen när elitettan-laget IK Uppsala kommer på besök till Gavlevallen. Inför matchen pratade vi med Gefles tränare Tomas Axlund.

Tomas, hur är känslan inför matchen?

Känslan är bra, vi har hunnit med två träningspass efter helgens match och vi har en positiv känsla inför morgondagen där vi hoppas på en bra prestation.

Läget i truppen?

Förutom Wilma Ullström som jobbar sig tillbaka efter knäskadan är alla spelare uttagningsbara. Laget kändes lite nedtränade inför matchen mot Avesta men under veckans pass har det sett piggt ut.

Vad tror du om matchbilden?

Vi vet att Uppsala är ett bra lag så det kommer att bli en tuff match där vårt bollinnehav troligtvis inte kommer att vara lika stort som normalt på hemmaplan. Med viss anpassning till motståndet kommer vi ändå att försöka spela vårt spel där vi gillar att hålla boll.

Vad vet ni om motståndet?

Vi hade en fotbollskunnig Geflesupporter på plats på Österängens IP i lördags när Uppsala mötte Umeå IK och hans noteringar stärker vår bild av att upplänningarna är ett bra elitettan-lag med flertalet individuellt skickliga spelare.

Hur slutar matchen?

Vi kommer att göra allt vi kan för en jämn tillställning och drömmer om att skrälla.

Matchen spelas imorgon onsdag hemma på Gavlevallen klockan 19:30, kan du inte vara på plats liverapporteras matchen på Gefle IF:s Instagram!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram