Inför Gefle IF FF - Gustafs GoIF
2018-06-02

Imorgon söndag återvänder division 1 till Gavlevallen när Gefle tar emot Gustafs GoIF kl. 16:00. Inför matchen har Gefles tränare Tomas Axlund svarat på ett par frågor om veckan som varit och läget i truppen.

Tomas, hur har ni hanterat förlusten senast mot Sandvikens IF?

Det tog några dagar att smälta den, det var tungt då givetvis men jag tycker att vi gått stärkt ur det och känslan är att vi verkligen är på gång nu.

Hur har veckan sett ut?

Efter två dagars ledighet efter SIF-matchen gick vi direkt in i DM-semifinalen mot IK Sätra där vi hade 16 spelare med oss, medan övriga var på Vifors och mötte NorrHam i division 3. Även om vi skulle ha gjort fler mål mot Sätra är vi ändå nöjda med den matchen då det rent spelmässigt kändes som en omstart efter att vi tappat vårt spel lite de senaste omgångarna. Efter DM-semifinalen har vi haft tre bra och fokuserade träningar och är laddade inför matchen imorgon.

Du känner ingen oro att du har slitna spelare med tanke på att DM-semifinalen blev ytterligare en match denna vecka?

Nej tvärtom, den matchen kom perfekt för oss och gjorde att vi fick gå vidare från helgen samtidigt som alla spelare fick den speltid de behöver. Så ingen oro alls, vi har tränat för att kunna spela många matcher.

 Är det något extra du vill trycka på inför matchen mot Gustafs?

Vi har i veckan pratat mycket om att hitta tillbaka till vårt aggressiva försvarsspel, det tror jag kommer att bli viktigt i matchen mot Gustafs.

Vad kan vi förvänta oss för match imorgon?

Vi har sett Gustafs ett par matcher och vi vet vad som väntar oss, jag tror på en bra fotbollsmatch då Gustafs är ett spelande lag som gått bra på slutet med vinst senast mot Selånger. Självklart vill vi bidra till det bra spelet och hoppas hitta tillbaka till vårt grundspel, där vi gärna håller i boll och kommer upp högt i banan för att på så vis komma till fler avslut mot mål.

Hur är läget i laget?

Vi har hela och friska spelare och har tagit ut en trupp som vi tror kan prestera bra i matchen mot Gustafs.

Matchen spelas imorgon söndag 3 juni klockan 16:00 hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram