Inför Gefle IF FF - Enköpings SK
2018-08-11

Dags för hemmamatch igen när Enköpings SK gästar Gavlevallen imorgon söndag klockan 14:00. Inför matchen har Gefles tränare Tomas Axlund svarat på några frågor om veckan som varit och vad som väntar i matchen mot Enköping.

Tomas, vad tar ni med er från matchen mot IK Uppsala?

Framförallt attityden, att vi hela tiden försöker utveckla vårt spel och stundtals det presspel vi visade upp. Även om vi aldrig vill förlora med 4-0 har vi tagit med oss energi från den matchen och insikter om vad som krävs för att nå nästa nivå. Efter träningsmatchen mot Kvarnsveden och Svenska Cupmatchen mot IK Uppsala har det blivit mer tydligt vad vi behöver träna på och jag upplever att passen efter de matcherna har blivit bättre.

Hur har veckan sett ut?

Efter Svenska Cupmatchen i onsdags har vi hunnit med två träningar där det sett bra ut. Spelarna ser pigga ut och vi känns laddade inför morgondagen.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild mot Enköping?

Enköping slåss i botten och vi förväntar oss att de kommer motiverade att kriga till sig poäng, därför kommer det att bli viktigt för oss att fokusera på uppgiften. Inledningen kommer att bli viktig och därefter vill vi fortsätta spela det spel vi önskar på hemmaplan, kontrollerat och med stort bollinnehav. Vi kommer att jobba hårt med att komma till hetare målchanser och ett mer varierat anfallsspel.

Vad vet ni om motståndet?

Vi vet att Enköping hade en bra matchinledning i deras senaste match när de mötte Sandvikens IF på bortaplan, likaså när vi mötte dem i våras, så det blir viktigt att inte ge dem energi.

 Läget i truppen?

Wilma Ullström är fortsatt borta på grund av skada, i övrigt är alla spelare friska och skadefria. Vi har tagit ut en 16+2-trupp och kommer att göra två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot IK Uppsala i onsdags.

 Matchen spelas imorgon söndag 12 augusti klockan 14:00 hemma på Gavlevallen, kan du inte vara på plats rapporteras matchen på Gefle IF:s Instagram.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram