Inför Gefle IF FF - Bele Barkarby FF

Det är dags för säsongens sista hemmamatch imorgon lördag när Bele Barkarby FF gästar Gavlevallen klockan 13:00. Inför matchen har Gefles tränare Niklas Spångberg svarat på frågor om vinsten senast mot Selånger, veckan som varit och vad som väntar i matchen mot Bele Barkarby.

Det närmar sig slutet av säsongen 2018, hur ser du på säsongen så här långt?

Det har varit ett roligt och nyttigt äventyr för oss, vi har nu fått en bra bild av vad som krävs av laget för att vi skall ta ytterligare ett kliv nästa säsong. Poängmässigt har vi gjort en bra säsong, rent spelmässigt har vi haft bra och mindre bra prestationer och när vi inte varit på topp har vi förlorat. I division 1 får man inte så många chanser per match så det gäller att göra mål på sina lägen och när man har sina mindre bra perioder i matcherna gäller det att inte släppa till några målchanser åt motståndarna. De fasta situationerna är något vi måste jobba vidare med för resultaten har uteblivit.

Du har nu varit i Gefle ett år, hur har denna första säsong varit?

När man kommer som ny tränare gäller det första tiden att lyssna av, se och lära känna ledare och spelare. När det gått ett tag kan man titta på vad som varit bra och göra mer av det och vad som kan förbättras. Det har varit ett otroligt lärorikt år och jag trivs med ledarstaben och tjejerna.

Hur ser du på en framtid i Gefleoverallen?

Jag har ett kontrakt som går ut sista november, klubben och jag har inte haft några diskussioner ännu om hur dom ser på en ev förlängning. Direkt efter säsongen, den 6 oktober, skall jag prata med Tomas om hur han upplevt samarbetet och så måste såklart tjejerna i laget säga sitt.

Niklas, sent avgörande senast mot Selånger, ta oss igenom matchen.

Vi kommer motiverade till Selånger IP och med gott självförtroende. Matchen startar på ett ganska svårspelat underlag vilket gör att vi inte riktigt kan utföra den matchplan vi trodde på förhand. Det är ställningskrig och kamp utan några riktigt vassa målchanser första halvlek. I paus pratar vi ihop oss och ändrar några detaljer i vårat spel. Vi fortsätter jobba på och tar över spelet och chanserna ju längre matchen går och i slutet får vi betalt för vårat hårda jobb då Ida Pettersson gör 1-0 i 79:e minuten och 2-0 i matchminut 85. Vi gör en stabil match och vinner rättvist.

Vad har ni fokuserat på i veckan?

Vi har lagt ovanligt mycket tid på att spela och jobba med vårat eget spel samt hur vi skall ta oss fram i planens olika korridorer.

Oavgjort mot Bele under vårsäsongen, vad tror du om matchen imorgon?

Bele är ett spelande lag med många skickliga spelare, kanske lite ovana att spela på konstgräs så det måste vi försöka utnyttja. Jag tror på en jämn match med många fina kombinationer från båda lagen. Då vi jobbat hårt denna vecka med vår speluppbyggnad så hoppas jag vi skall ta oss fram till många fina lägen som blir avgörande i slutet.

Läget i truppen?

Helin dras fortfarande med sviter från sin hjärnskakning och några småskavanker på vissa spelare gör att laguttagningen är oviss i dagsläget.

Matchen mot Bele Barkarby spelas imorgon lördag klockan 13:00 på Gavlevallen, vi ses väl på säsongens sista hemmamatch?

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram