Inför Gefle IF FF - Avesta AIK
2018-08-03

Efter ett sommaruppehåll är det dags för damernas division 1 Norra Svealand att dra igång igen. Inför matchen har vi pratat med Gefles tränare Tomas Axlund om våren, uppehållet och hösten.

Tomas, hur skulle du summera våren?

Till stora delar är vi glada åt våra prestationer där vi tagit många poäng på denna för oss nya nivå. Vi har, tillsammans med spelarna, utvärderat  våren och vi kan väl konstatera att vårt spel utvecklats under våren och att vi avslutade vårsäsongen på bästa sätt.

Hur har tiden efter vårens sista omgång sett ut?

Vi har vilat från gemensamma träningar i tre veckor där spelarna med hjälp av Maria Apels planering själva ansvarat för sin fysiska form. Efter det startade vi upp med ett läger i Åbyggeby där vi satte upp nya delmål inför hösten.

Vad har ni för förväntningar på hösten?

Vi har positiva förväntningar inför hösten och vi vill fortsätta att utveckla spelet och spelarna. Det blir viktigt att fortsätta att etablera oss på denna nivå och vi lär oss saker varje vecka.

Hur upplevde ni söndagens match mot Kvarnsveden?

Kvarnsveden visade att de spelat på allra högsta nivå och med de förstärkningar de gjort i sommar så är de troligtvis tillbaka i Allsvenskan 2019. Vi är inte nöjda med att släppa in tio mål, men trots detta så finns det saker vi tar med oss från den matchen. Vi fick på nära håll se vad som krävs och det inspirerar oss inför framtiden.

Hur är känslan inför matchen på lördag?

Vi har en bra känsla där det bara handlar om att toppa formen och få till vårt spel på hemmaplan. Vi vet att Avesta kommer att kriga för varje poäng i höst och de kommer säkert väldigt motiverade till omstarten på Gavlevallen.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?

Vi vill spela med stort bollinnehav och hög delaktighet. Vi tror att Avesta kommer att spela med ett välorganiserat försvarsspel och att de gärna ställer om i vassa omställningar. För oss gäller det att hantera detta och hitta det spel som genom åren gett oss många poäng på hemmaplan.

Läget i truppen?

Mot Kvarnsveden saknades Ida Pettersson och Lise-Lotte Ronnerfors och vi hoppas att någon av dessa är tillbaka mot Avesta och att båda är tillbaka mot IK Uppsala på onsdag.

Wilma Ullström är tillbaka på fotbollsplanen efter knäskadan hon ådrog sig mot Bele Barkarby, men hon är inte aktuell för spel än på några veckor.

I övrigt är alla uttagningsbara och vi finslipar detaljer och form på kvällens matchförberedande träning.

Matchen spelas imorgon lördag klockan 13:00 hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram