Inför Gefle IF FF - Älvsjö AIK
2018-04-06

Efter en fin försäsong med två cupvinster och bra prestationer i de fem spelade träningsmatcherna är det dags för genrep inför seriepremiären den 15 april. Imorgon lördag möter damerna division 1-laget Älvsjö AIK i en träningsmatch hemma på Gavlevallen kl. 14.30. Inför matchen tog vi ett snack med Gefles tränare Tomas Axlund för att höra vad han har att säga om försäsongen, morgondagens match och lagets form.

Ni inledde försäsongen starkt med två vinster i cupsammanhang och två träningsmatcher men har de tre senaste träningsmatcherna förlorat, hur har ni funderat kring det?

Det har varit helt i enlighet med vår målsättning att möta bättre lag och då kan det även komma några förluster. Det är egentligen bara förlusten mot Rimbo som vi är missnöjda med annars åker vi på ett klassmål mot Ljusdal i minut 89 och ett starkt Täby.

 Är det något speciellt du vill se från laget sista matchen innan serien?

Jag vill känna igen det spel vi hade 2017 där vi hittar förhållanden mellan varandra så att vi kan sätta en tidig och aggressiv press. Får vi till det skapar vi förutsättningar till målchanser.

Känns det i truppen att det börjar bli dags för seriepremiär?

Det känns absolut, dels har vi tränat länge nu så vi börjar känna oss redo för premiären sedan märks det även på träningarna att det finns en stor konkurrenssituation, många vill spela seriepremiären och det märker vi.

Läget i truppen?

I och med att Frida Larsson är tillbaka i träning är nu hela truppen tillgänglig för spel i seriepremiären. Tillsammans med vår fystränare Maria Apel förändrar vi nu träningsinnehållet och ser framför oss formstarka spelare till seriepremiären den 15 april men först väntar genrepet mot Älvsjö.

Genrepet mot Älvsjö AIK spelas imorgon lördag 7/4 hemma på Gavlevallen kl. 14.30, kan du inte vara på plats kommer matchen att liverapporteras på Gefle IF:s Instagram. Nu kör vi!

Vill du lyssna till en längre intervju med Gefles tränare Tomas Axlund kan du göra det i Geflepoddens senaste avsnitt där även herrarnas senaste lån Leo Bengtsson gästar.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram