Inför Gefle IF - FC Linköping City - intervju med Marcus Bengtsson
2019-04-30

Imorgon går Gefle in i omgång 5 då man åker till Linköping för match mot Linköping City. Linköping är just nu på plats 3 i tabellen efter tre vinster och en förlust.

Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Dina synpunkter på matchen mot Carlstad United?

  • Vi inleder matchen väldigt bra och får en gynnsam matchbild. Vi gräver fram några heta chanser och har bollinnehavet högt upp i banan och kan som följd av det jobba med rättvänt försvarsspel. Vi är inte nöjda med resultatet i första halvlek men prestationen är på en väldigt hög nivå mot ett starkt Carlstad. Det märks att Carlstad har kommit långt i sin process som lag. Trots att vi har en väldigt gynnsam matchbild så går vi in i paus med 0-2 underläge. De har effektiviteten och lugnet som behövs för att reda ut en lurig situation. De försvarar sig bra och är väldigt kompakta. Carlstad kommer ut i andra halvlek och kan med sin skicklighet och med 0-2 i ryggen diktera matchbilden på ett tryggt sätt. När de gör 0-3 så går luften tyvärr ur oss och de spelar av matchen på ett rutinerat och vägvinnande sätt.

Vad gjorde ni bra?

  • Under den första halvleken så är vi framåtlutade i både anfallsspelet och i försvarsspelet och det ger oss goda möjligheter att skapa genombrott samt freda eget mål. Trots resultatet så visar vi att vi har en hög högsta nivå. För oss gäller det att dra nya viktiga lärdomar så att vi kan bibehålla höjden i prestationen över längre perioder och jämna ut dalarna.

Vad gjorde ni sämre som ni behöver förbättra?

  • Av erfarenhet så vet vi att när ett lag har bra perioder så är det viktigt att kunna profitera under dem. Det behöver var i form av målchanser, mål och genombrott. När laget har sämre perioder så är det viktigt att bibehålla koncentrationen och freda sitt eget mål. Under de perioder som vi var bra så fick vi inte hål på dem och de är som sagt väldigt effektiva och gör mål på sina chanser.  Vi behöver även jobba med den mentala uthålligheten så att vi kan fortsätta skapa nya positiva bilder i matcherna oavsett vad resultattavlan visar.

Tankar inför Linköping borta? Vad vet ni om dom?

  • Linköping är precis som Carlstad ett väldigt bra och erfaret lag som har stått för starka prestationer under inledning av serien. Det är ett lag med en stark offensiv och är det lag som gjort flest mål hittills i division 1 med 14 mål på 4 matcher. Vi kommer att behöva vara noggranna med försvarsarbetet och hantera både deras individuella och kollektiva skicklighet. I anfallsspelet så gäller det att vara konkreta och ta tillvara på de lägen som uppstår.

Hur förbereder ni er inför denna match så tätt in på förra matchen?

  • När det är tätt mellan matcherna så gäller det att hålla koll på spelarnas återhämtning och vilken belastning som vi kan utsätta dem för. Vi tog ledigt efter matchen mot Carlstad och tränar mån-tis för att komma fräscha och väl förberedda till onsdagens match.

Hur är läget i truppen angående skador osv?

  • Vi kommer att behöva stuva om lite i truppen på grund av skador och sjukdomar. Truppen tas ut efter tisdagens träning.

 

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram