Inför: Gefle IF - Falkenbergs FF
2016-07-08

GIF_Brage 03042016 033

EM-uppehållet är över. Träningsmatcherna under uppehållet är avklarade. Nu väntar hemmamatch mot Falkenbergs FF på Gavlevallen i den allsvenska omstarten.

Gefle IF gick till sommaruppehållet som tabelljumbo tillsammans med Falkenbergs FF med fem respektive fyra poäng. Under uppehållet har laget slipat formen och tagit steg framåt.

- Det har varit bra fokus på träningarna och vi har gått igenom vad vi velat på ett bra sätt. Vi fick bra svar i de två träningsmatcherna med bra resultat. Nu blir det fight om poäng och då är det andra saker som gäller, säger Thomas Andersson.

Gefle IF spelade två träningsmatcher under uppehållet mot Jaro FF och IFK Norrköping. Matcherna slutade i segrar och Thomas Andersson var nöjd med prestationerna.

- Vi hade en lång period med tveksamheter i anfallsspelet mot Jaro, men det var bättre tryck i fler situationer mot Norrköping. Vi klarade av att hålla emot i tidigt underläge och lyckades hålla nere målchanserna emot oss resten av matchen. Vi lyckades göra tre bra mål som vi tar med oss, säger han och tillägger:

- Vi såg fysiskt starka ut och orkade jobba på matchen igenom. Det var viktigare än själva vändningen i sig eftersom inga poäng delades ut.

Viktiga poäng står på spel när Falkenbergs FF gästar Gavlevallen, då båda lagen kämpar i botten av tabellen.

- Vi vill ta initiativet på vår hemmaplan och ta greppet om matchen. Det är fullt fokus på vårt spel och prestation - och självklart vill vi se ett lag som jobbar stenhårt, säger Andersson och fortsätter:

- De har ett starkt forwardsstall - oavsett vilka de väljer att spela - med olika individuella egenskaper. Sedan är deras backlinje samspelta och ett mittfält som är snabbt och småklurigt.

Bilder från träningsveckan:

Motståndarna:

Foto Christer Norin

Likt Gefle IF hade Falkenbergs FF en tung vårsäsong. Falkenbergs FF tog fyra poäng under våren och deras enda seger kom mot IFK Norrköping med 2-1 på Falkenbergs IP. Under uppehållet har Falkenbergs FF spelat två träningsmatch mot Helsingborgs IF och Stabaek IF - och laget förlorade båda matcherna med 2-0 respektive 1-0. Under uppehållet har Gustaf Nilsson har lämnat för danska Bröndby IF - en övergång som blev klar i slutet av januari - och klubben har brutit kontraktet med Alexander Jakobsen.


Matchfakta:

När: Lördag 9 juli
Avspark: 16:00
Plats: Gavlevallen.

Tryck här för att köpa din biljett till matchen.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram