Inför: Gefle IF - Djurgården
2016-04-09

mål 1_0 oremo

Det har blivit dags för säsongens andra hemmamatch på Gavlevallen. Gefle IF tar emot Djurgården som kommer två raka segrar i inledningen av Allsvenskan.

Äntligen är Allsvenskan igång igen. Efter ett par månaders uppehåll drog säsongen i gång förra söndagen. Gefle IF ställdes mot Helsingborgs IF i den allsvenska premiären på Gavlevallen. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter att nyförvärvet Simon Skrabb kvitterat med tio minuter kvar av matchen. Därefter väntade ett Norrlandsderby mot GIF Sundsvall på Norrporten Arena. Gefle IF vann med 2-1 efter ett sent segermål av Dioh Williams.

Nu avslutas den intensiva matchveckan med hemmamatch mot Djurgården på Gavlevallen. Fjolårets sammandrabbning mellan Gefle IF och Djurgården på Gavlevallen slutade med en 2-1-seger för Gefle IF. Johan Oremo, som var tillbaka efter skadeproblem, sänkte Djurgården med sina två mål.

Nu är den matchen historia och lagen ska än en gång ställas mot varandra på Gavlevallen. Det har skett en hel del truppförändringar hos Djurgården inför säsongen. Lagkaptenen Emil Bergström lämnade för ryska Rubin Kazan, men istället har den tidigare Gefle IF-spelaren, Marcus Hansson, hämtats in från norska Tromsö IL. På anfallsfronten har Michael Olunga och Mathias Ranégie hämtats in för att fylla luckan efter Nyasha Mushekwi som gjorde 12 mål förra säsongen.

Djurgården har prickat in formen i inledningen av Allsvenskan. 2-0 mot Örebro SK på Behrn Arena i säsongspremiären och 5-0 mot Falkenbergs FF i hemmapremiären.

Tränaren Roger Sandberg inför matchen:
Roger Sandberg (Tr+ñnare)
- Djurgården har en bred trupp och verkar fått ekonomin på plats, så de har kunnat värva de spelare som de velat. Det tog en imponerad premiärseger mot Örebro SK. Annars är det ett fysiskt och starkt lag som är organiserade. De är duktiga i omställningarna och på fasta situationer, så det är de bitarna som vi får se upp med.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte, Dioh Williams.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander och Simen Rafn.


Matchfakta:

När: Söndag 10 april.
Avspark: 15:00.
Vart: Gavlevallen.

Information inför matchen: https://gefleiffotboll.se/2016/04/09/information-infor-djurgarden/

Följ denna länk för att köpa biljetter: https://event.webbiljett.se/geflefotboll/step/chooseSection.aspx?edId=332&eId=201

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram