Inför Gefle IF - BK Forward
2019-06-28

Imorgon är det dags igen för match på Gavlevallen då Gefle IF tar emot BK Forward. Avspark 16.00.

GIF-redaktionen via Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson:

Hej Marcus! Vad har du för analyser efter förra matchen mot Akropolis?

 • I Inledningen av första halvlek så har vi problem med att komma ur Akropolis grepp. Vi får jobba hårt för att hålla dem på avstånd. Efter 5-10 minuter så jämnar matchbilden ut sig och vi har några farliga omställningar och får lite bättre stopp i vårt försvarsarbete.
  I matchminut 19 så gör Akropolis 1-0 på ett bra inspel. Vi hämtar ändå oss snabbt från det och matchbilden känns relativt jämn.
  I paus pratar vi om att flytta fram både försvarsspelet samt anfallsspelet. Samtidigt så vill vi ha bra balans och att vi skapar oss möjligheter att göra 1-1. Jake gör några vassa avgörande räddningar som ger oss extra tid att forcera. Vi skapar flertalet målchanser och goda omställningslägen som tyvärr inte studsar vår väg. I matchens avslutande fas ändrar vi balansen i laget och släpper på den defensiva balansen. Tyvärr så gör Akropolis 2-0 efter en skicklig omställning i matchminut 80. Vi fortsätter jobba på och jagar ett mål men åker återigen på en omställning i matchens sista minut som resulterar i 3-0.
  Akropolis vinner välförtjänt matchen. För oss gäller det att dra lärdomar av den här matchen både ur vår prestation sett men också använda Akropolis goda exempel.

Nu väntar BK Forward på hemmaplan. Vad är er bild av det laget?

 • Utifrån det vi sett så är det ett fysiskt och erfaret lag med ett tydligt arbetssätt. De är skickliga i omställningsspelet, ytterzon samt på fasta situationer.

Är det något särskilt ni måste göra för att kunna vinna matchen?

 • Det vi behöver göra är att klara av det fysiska spelet samt att vara koncentrerade i försvarsarbetet innan eventuella omställningar inträffar.
  I anfallsspelet så kommer det att krävas hög hastighet i löpningarna och att vi bemannar rätt ytor.

Hur är känslan i laget?

 • Känslan är att alla ser fram emot att få spela på Gavlevallen igen och det har varit bra fart på träningarna under träningsveckan! Vi tränade i måndags, ledig tisdag och har sedan siktat in oss på lördagens match med förberedelser onsdag, torsdag och fredag.

Hur ser truppen ut just nu?

 • I detta nu så är alla spelare tillgänglig för matchspel.

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram