Inför Gefle IF - Bele Barkarby FF lördag 18/5 Gavlevallen
2019-05-17

Vi hälsar dig välkommen till Gavlevallen imorgon lördag 18 maj när Gefle tar emot Bele Barkarby FF! Matchstart är 15:00 och inför drabbningen har Gefles tränare Niklas Spångberg svarat på några frågor.

Niklas, vad har du för reflektioner kring förra matchen mot Rimbo?

Det var på förhand en match med två lag som var i behov av poäng. Att matchen spelades på gräs och i busväder gjorde att skönspelet uteblev från båda lagen så istället blev det kamp och tillfälligheter som avgjorde matchen. Vi hade några fina lägen men avsluten gick rakt på målvakten och Rimbo gjorde istället 1-0 efter 19 spelade minuter och sedan 2-0 i matchminut 27 och kunde efter det spela på resultatet. Ida reducerade i matchminut 61 så det fanns mycket tid att göra mål på men Rimbo försvarade sig bra och gick vinnande ur striden. Vi måste i kommande matcher jobba på att skapa fler målchanser för att vinna matcherna. Jag är ändå nöjd med inställningen att vi inte ger upp utan försökte verkligen få till en kvittering.

Hur har veckan sett ut?

Vi hade fysträning i tisdags och sedan har vi tränat fotboll onsdag, fredag och kommer även ha ett lätt träningspass på lördag.

Vad tror ni kommer att bli viktigt i matchen mot Bele Barkarby?

Det kommer bli ytterligare en tuff match mot Bele Barkarby som förra helgen fick ge sig mot ett starkt Sandvikens IF på hemmaplan med 1-0. Det blir viktigt för oss att spela med energi och utföra den matchplan som vi bestämmer till 100%. Jag tror på en jämn kamp och då är det viktigt att ta vara på alla lägen samt vara noggranna i dom fasta situationerna.

Truppstatus
Kajsa Erihn, Lina Bälin och Josefine Blom är sedan tidigare långtidsskadade
Wilma Johansson skadad
Julia Planeskog skadad
Wilma Ullström påväg tillbaka i träning

Matchen spelas imorgon lördag klockan 15:00 hemma på Gavlevallen och vi hoppas få se dig på läktaren, nu kör vi!

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram