Inför Gefle IF - Akropolis 17/2 kl 15.00
2019-02-15

Söndag 17 februari kl 15.00, spelar herrarna sin första träningsmatch på hemmaplan på Gavlevallen mot seriekollegan Akropolis.

Plats: Gavlevallen
Matchstart
: 15.00 (insläpp från kl 14.30 via VIP-entrén.)
Inträde: valfritt belopp (swish, kontant)
Övrigt: På plats kan ni köpa säsongskort, souvenirer och fika!
Säsongskortsinnehavare och supportersponsorer kan hämta sina biljetter vid entrén.

GIF-redaktionen fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

 Hej Marcus! Vad tyckte du om matchen mot Sundsvall? Är du nöjd med prestationen?

  • Det var mycket lärorikt att spela mot ett sådant bra motstånd när vi är mitt uppe att bygga ett nytt lag. Det jag tyckte vi gjorde bra var att vi tillsammans jobbade väldigt hårt och visade bra moral. När vi blev i underläge så visar vi bra karaktär och ger inte upp trots att vi är en man mindre en lång stund i andra halvlek, mot ett sånt bra lag som Sundsvall. Vi klarar av att försvara bra under långa stunder både individuellt och som ett kollektiv.

 

Vad har du för tankar kring matchen mot Akropolis på söndag? På vilket sätt blir den matchen annorlunda jämfört med Sundsvallsmatchen?

  • Största skillnaden i Akropolismatchen på söndag, jämfört med förra matchen mot Sundsvall, blir att Akropolis spelar i samma serie som oss. Sundsvall har större individuella skickligheter och större vapen framåt. Detta blir en ny matchtyp och vi måste troligtvis jobba exakt lika hårt mot Akropolis men på ett annat sätt. Vi hoppas ta steg i alla aspekter. Delar av försvaret blev exponerat senast mot Sundsvall då Sundsvall har många individuellt väldigt skickliga spelare så vi vill även jobba mer med att ha ännu tightare försvar. Jag hoppas att vi dragit många lärdomar av Sundsvallsmatchen och utnyttjar lärdomarna mot Akropolis, Vi vill fortsätta bygga vidare på arbetsinsatsen från senast.

 

Hur är känslan och moralen i laget nu efter Sundsvall och inför Akropolis?

  • Känslan i laget är bra tycker jag. Även fast Sundsvall hade kunnat göra några mål till så är det stärkande för moralen att vi bara förlorade med 1 mål. Det gav självförtroende att kunna mäta sig med ett bra Allsvenskt lag.

 

Kommer det vara med några nya provspelare?

  • Det kommer troligtvis vara med 2 nya provspelare.

 

Är alla spelare tillgängliga?

  • Ja, alla är tillgängliga.

 

Intervjuad av Markus Löf

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram