Inför Gefle – GAIS
2017-07-28
170722 Gefle samlade innan fotbollsmatchen i Superettan mellan Varberg och Gefle den 22 juli 2017 i Varberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / Cop 89

Imorgon lördag tar Gefle emot GAIS hemma på Gavlevallen kl. 16:00. Inför den matchen pratade vi med Gefles tränare Poya Asbaghi för att höra hur lagets förberedelser sett ut men också vad vi kan förvänta oss för spel mot Göteborgslaget.

Poya, hur har träningsveckan sett ut?

Vi gick tidigt i veckan igenom senaste matchen men sakta men säkert började vi istället fokusera på det som komma skall på lördag. På träningarna har det varit bra inställning och bra fart vilket vi hoppas kunna ta med oss in i matchen.

Två insläppta mål på fasta situationer senast, hur har ni pratat kring det?

Vi har inte pratat så mycket om agerandet vid de fasta situationerna utan mer vad som orsakar att vi åker på dem i matchen. Allt ifrån positionerna vid andrabollar till sättet vi agerar vid exempelvis inlägg. Vid en förlust där målen blivit insläppta via fasta situationer är det lätt hänt att fastna i det men i matchen senast fanns det även andra saker som vi behöver utveckla och inte får släppa fokus ifrån men också flera bra saker som vi vill behålla.

Vad kan vi förvänta oss för spel av Gefle i matchen mot GAIS?

Trots den dåliga utdelningen vi haft i de senaste hemmamatcherna har vi ändå visat att vi dikterar villkoren mer och mer med vårt försvarsspel och ett variationsrikt anfallsspel. Kan vi behålla det försvarsspel vi byggt upp samtidigt som vi utvecklar vårt anfallsspel är det nyckeln.

Är tidigare skadade Jacob Hjelte eller någon nytillkommen spelare aktuell inför helgen?

Hjelte kände på träningen i torsdags men är en spelare vi skyndar långsamt med men vi ser positivt på att han kan göra mer träningar nu än förra veckan. Vi väntar fortfarande på en del tillstånd för de nya spelarna så vi får se.

Matchen mot GAIS spelas kl.16:00 på Gavlevallen imorgon lördag 29/7. Tillsammans hejar vi fram Gefle till 3 poäng, välkomna! 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram