Inför Gefle - Carlstad United lör 27 april kl 15.00: intervju med Marcus Bengtsson
2019-04-26

Imorgon, lördag 27/4 kl 15.00, är det äntligen dags för hemmamatch igen. Gefle IF tar emot seriefavoriten Carlstad United som hittills är obesegrade efter tre matcher. GIF-redaktionen ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Arenan öppnar en timme före matchstart och biljetter köps på plats. Information om biljetter och priser här

 

Hej Marcus! Vad tyckte du om prestationen och resultatet mot Vasalund?

  • En poäng mot ett väldigt bra Vasalund och ytterligare en hållen nolla är vi glada för. Det märks att vi lärde oss mycket från försäsongens möte mot Vasalund. Vi är tillfreds med försvarsinsatsen och hur vi hanterade de frågor som Vasalunds spelövertag gav oss. Alla spelare visade upp en imponerande vilja att hjälpa varandra och skydda målet vilket gav Vasalund svårigheter att hitta in i vårt lag. Vi klarar även av att vända matchbilden sista 15-20 där vi gräver fram några bra chanser och en väldigt vass chans med inbytte Linus. Återigen ger bytena effekt och de spelare som kommer in är med och förbättrar matchbilden.

 

På försäsongen släppte laget in 2 mot Vasalund på bortaplan, och nu höll ni nollan. Är det ett tecken på att processen går i rätt riktning?

  •  Som sagt så är det glädjande att få ett kvitto på att vi blir mer samspelta i försvarsbetet och att vi kunde klara av både Vasalunds individuella och kollektiva skicklighet. Vi känner att vi blir bättre hela tiden och vi hittar samtidigt nya saker i spelet som vi kan förbättra.

 

Förväntningar kring matchen mot Carlstad United? Vilka utmaningar kommer komma i matchen och vad måste ni göra för att ha chans att vinna?

  •  Carlstad är ett lag som är tippat att vinna serien och jag förstår verkligen varför. Det är ett lag som behärskar spelets alla skeenden med väldigt hög kvalité. Efter att ha sett deras matcher under inledningen av säsongens så har de imponerat stort. Vi kommer att behöva vara lika noggranna i försvarsarbetet som vi var mot Vasalund och till och med än mer kompakta. Klarar vi av det så kommer det att ge oss chanser till omställningar.

 

Hur viktig är denna match i ett kort perspektiv och långt perspektiv? Hur mycket skulle en vinst mot topplaget Carlstad United betyda för laget?

  •  I det korta perspektivet så är det vår absolut viktigaste match och vi kommer göra allt för att vinna den. I ett längre perspektiv så är det en match precis som alla andra. Vi kommer att behöva dra lärdomar av den och fortsätta skapa positiva bilder inför framtiden. Alla vinster gör gott för laget och föreningen. Däremot så är det inte avgörande, det viktigaste är vi fortsätter utvecklas och lär oss inför framtida matcher.

 

Hur ser träningen ut denna vecka inför lördagen?

  •  Vi har haft ett träningspass dagen efter Vasalund och ledigt i onsdags. Efter det så tränar vi torsdag och fredag och förbereder det sista inför lördagen.

 

Hur är lagets självförtroende och stämning nu efter 1 poäng borta mot Vasalund som var en tuff match på förhand?

  • Precis som tidigare så har vi ett bra klimat med hög motivationsfaktor. När laget och individen får positiv feedback som är kopplat till sin prestation är det bra. Är det så att prestationen även genererar resultat och poäng så ger det ytterligare spinoff för självförtroendet.

 

Vilka spelare är ej tillgängliga som det ser ut nu?

  • I detta nu så har vi några skavanker. Truppen tas ut efter fredagens träning.

 

Text: Markus Löf

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram