Inför Gefle - Carlstad United: Intervju med Isac Rojas
2019-04-25

GIF-redaktionen fick en pratstund med ett av säsongens nyförvärv, Isac Rojas, inför hemmamatchen mot Carlstad United. Vi pratade om säsongen hittills, hur hans känsla i laget är, och vad han tror om mötet med topptippade Carlstad United.

23-årige Rojas kom till Gefle IF från Arameiska-Syrianska som även de spelade i division 1 förra säsongen. Han har bott i Stockholm hela sitt liv innan han kom till Gävle som student förra året.

Hur har de första matcherna på säsongen sett ut tycker du?

  • Jag tycker att vi har blandat och gett. Jag tycker att försvaret har sett bra ut. Stundtals har det sett bra ut offensivt, men vi har mer att ge där spelmässigt. Jag tycker att vi kan hålla i bollen ännu mer.

Rojas har tidigare i karriären framför allt spelat på mittfältet, men den senaste tiden har han spelat som anfallare i Gefle-tröjan.

  • Jag tycker också att jag har blandat och gett. Jag är nöjd med min insats mot Rynninge, men matchen mot Vasalund är jag inte alls lika nöjd med. Anfallare en ny position för mig, men det kommer.

Gefle IF lyckades landa ett sent nyförvärv i form av spanjoren Iu Ranera, som varit på provspel i flera andra svenska klubbar. Det är en spelare som imponerat på Isac Rojas.

  • Jag är väldigt imponerad av Iu. Han har inte varit 100 % för att starta, men det finns fantastisk kvalité i honom. Han är en smart spelare, som är bra och lugn med boll. Han hittar bra passningar.

Under våren har Rojas haft problem med allergier som stört honom, men det är inget som hindrar honom från att spela.

  • Kroppen känns bra. Inga skavanker. Jag har haft stora problem med allergier, men kroppen är det inget fel på.

Carlstad United är ett förmodat topplag i serien, och med tre omgångar spelade ligger de tvåa i tabellen, bakom serieledande Sandviken. Med andra ord lär det bli en rejäl utmaning för Gefle.

Vad är dina tankar inför lördagens match?

  • Jag tror att det kan bli bra för oss. De är ett bra lag som vi möter, men samtidigt så plockar vi en poäng på bortaplan mot Vasalund trots att vi inte kommer upp i vår högsta nivå. Hemma tror jag att vi kan göra bättre ifrån oss, och förhoppningsvis ta tre poäng.

Vilka nycklar blir viktiga?

  • Jag tycker först och främst att arbetsinsatsen var bra mot Vasalund. Vi måste våga spela mer och våga rulla boll mer oavsett vilket motstånd vi möter.

Slutresultat? Vågar du tippa något?

  • Jag brukar inte göra det.

Lycka till!

  • Tack!

 

Matchen mot Carlstad United spelas på lördag 27 april klockan 15.00.

Varmt välkomna till Gavlevallen!

 

Text: Gustaf Hallin

Foto: Nils Westberg Löfgren

                           

 

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram