Inför Gefle-Boden sön 5 maj kl 15.00
2019-05-04

"Alla spelare är laddade för att göra en bra prestation och ge sitt yttersta för att ta 3 poäng."

Imorgon, söndag 5 maj kl 15.00, är det återigen dags för hemmamatch för Gefle IF då Boden kommer på besök. Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus. Vad har du för synpunkter kring Linköpingmatchen? 

  • Första halvlek så jobbar vi väldigt hårt och bra i försvarsspelet. Vi kan störa deras speluppbyggnad på ett bra sätt. I eget anfallsspel så bearbetar vi deras backlinje lite för få gånger för att känna oss nöjda. Vi letar efter lösningar och hamnar i tidsnöd med följd att vi spelar bollen hemåt istället för framåt. Vi har några heta lägen och fasta situationer som följd men de där riktigt heta målchanserna saknades. Andra halvlek påminner mycket om den första, vi jobbar hårt i försvarsarbetet och håller Linköping utanför och framför oss. I samband med att vi jobbade med forceringsspel så öppnade vi upp lite mer ytor till Linköping.

 

Vilka lärdomar tog ni och vad behöver förbättras i spelet?

  • Linköping är väldigt cyniska och stör oss både i deras sätt att spela men även verbalt, fysiskt och ordnar långa avbrott som får oss lite ur rytm. Det är saker som vi behöver hantera och klara av att gå igenom. Vi behöver även förstå vikten av att ta de chanser som uppstår att gå till attack. Enkelt sagt så vill vi jobba med vårt bollinnehav högre i banan och vara mer opportunistiska.

 

Nu väntar Boden hemma. Vad vet ni om Boden? Hur tror du matchen kommer bli? 

  • Boden är ett lag med individuell skicklighet och de känns lite oförtjänta av poängskörden hittills. Vi behöver återigen vara koncentrerade i spelets alla skeenden där balans fortsatt är ett ledord.
    I anfallsspelet så vill vi öka antalet möjligheter till genombrott och på så sätt gräva fram fler målchanser. Vi förväntar oss en tuff match mot ett Boden som är stärkt av en sen kvittering och poäng mot BK Forward.

 

Hur är stämningen nu i laget och vad ska ni göra för att kunna studsa tillbaka nu efter 2 raka förluster?

  • I de 3 senaste matcherna har vi mött två lag som är obesegrad samt de som leder serien. När vi går igenom analysen igen ser vi att vi har gjort många bra saker under dessa 3 matcherna och det är stärkande. Vi ser även saker som vi kan utveckla och det är inspirerande. Alla spelare är laddade för att göra en bra prestation och ge sitt yttersta för att ta 3 poäng.

 

Hur ser truppen ut mot Boden?

  • Axel Noren och Isac Rojas missar matchen.

 

Varmt välkomna till Gavlevallen! Arenan öppnar en timme före match.

 

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram