Inför Gefle-Boden sön 5 maj: Intervju med Nisse Nilsson
2019-05-03

"Vi kommer att sätta full fart på söndag."

Pappa ”Dojan” Nilsson var en respekterad spelare i GIF:s A-lag under många år, och nu är sonen Nisse tillbaka där han hör hemma, i sin moderklubb Gefle IF. GIF-redaktionen fick ställa ett par frågor till nyförvärvet från Valbo, inför hemmamatchen mot Boden nu på söndag.

Hej Nisse. Hur känns det att vara tillbaka i GIF?

 • Det känns roligt. Jag har ju en historia här sedan tidigare, i ungdomsåren samt en pappa som spelat i A-laget så det känns roligt att få komma tillbaka.

Hur har den första tiden i klubben varit?

 • Väldigt lärorik. Det är en nivå upp i seriesystemet så det har varit ett högt tempo, och en omställning rent spelmässigt, men samtidigt väldigt roligt.

Nisse lämnade Gefle IF 2015 för att gå till Valbo som då spelade i division två. Det blev fyra säsonger där innan han återvände i vintras efter att ha imponerat med 15 mål på 25 matcher. Han vittnar om flera skillnader mellan division två och ett.

 • Det är väl mest att man har lite mindre tid på sig att ta snabba beslut och mindre tid med bollen. Samt att man inte har så många lägen. I division 2 hade du fyra-fem lägen per match om du mötte ett dåligt lag. Får du ett läge här måste du klappa dit den. Det är skillnad både kvalitetsmässigt och tempomässigt.

Hur ser du på din roll du fått hittills?

 • Ja, det blev lite omställning. Jag skulle ju spela vänsterytter var det sagt när jag kom, men sen bytte vi till ett annat spelsystem, en 3-5-2 där jag spelar höger wingback. Det känner jag mig ändå bekväm med. Jag har spelat högerback tidigare i Valbo så jag har defensiven. Samtidigt har jag spelat forward och yttermittfältare i Valbo och Gefle IF så jag har offensiven också. Som höger wingback får man mycket av båda, så det passar mig.

2019 är de flesta spelarna nya i laget, men en av de som är kvar är lagkaptenen Sebastian Sandlund. Det är en spelare som imponerat på Nisse. Även den nya försvararen Amadou ”Yaya” Kalabane har imponerat på Nilsson.

 • Jag har alltid gillat Sebastian väldigt mycket. Jag tyckte han var väldigt bra av det jag såg honom i Superettan innan jag kom till klubben. Sen tror jag att bara Yaya får göra några matcher så kommer han komma in i riktigt bra form. Han har kvalitéer för högre serier, det ser man. Ge honom lite tid så kommer han att bli en otroligt viktig spelare för oss i år.

Ni kommer från en tuff vecka med två 3-0-förluster i baken och noll poäng mot Carlstad och Linköping. Vad krävs för att vända den trenden?

 • Jag tror att vi har analyserat de båda förlusterna och tagit ut det vi gjorde bra och det vi gjorde dåligt. Samtidigt har vi haft ett tufft spelschema senaste matcherna med två topplag. Det är kanske inte just de lagen vi måste ta poäng av. Vi får lära av våra misstag och mot Boden kommer vi nog ha en hel del boll och kunna ha längre anfall än vad vi haft mot tidigare lag. Jag tror att vi har väldigt goda chanser att ta tre poäng på söndag.

Hur har träningsveckan sett ut?

 • Vi var lediga i måndags. Vi tränade i tisdags och åkte sedan buss ner till Linköping. Igår var vi lediga och sen är det träning nu fredag-lördag. Idag kommer det nog bli en del tempo och en del taktik inför söndagen och på lördagen blir det nog en vanlig inför-matchträning. Jag gillar när det är match mitt i veckorna för det blir mycket match och få träningar, det är bara roligt.

Hur är känslan i gruppen?

 • Det är många som är besvikna efter senaste matchernas resultat, men något som jag tycker är väldigt positivt är att efter det gått ett tag efter senaste matchen var det någon som sa ”nu tar vi lärdom av den här matchen och krossar Boden på söndag”, och det kände man att alla var med på. Alla är riktigt taggade på att få studsa tillbaka från en dålig prestation och vi kommer att sätta full fart på söndag.

Vilka nycklar blir viktiga i matchen som kommer?

 • Har inte riktigt kollat något klipp på Boden än. De har inte haft någon jättebra början på säsongen. De är nykomlingar och har gjort ett mål framåt och släppt in 12-13. Men det gäller att inte underskatta dem. Det finns inga lätta matcher i den här serien. Nycklarna kommer nog att bli att sätta fart på bollen, samt att suga upp andrabollar, och få dem att jobba hårt. Då kommer dem att bli trötta, och det kommer öppna upp sig för oss.

Slutresultat?

 • 3-0.

Gör du mål?

 • Ja, det gör jag.

Matchen mot Boden spelas på Gavlevallen nu på söndag 5 maj kl 15.00.

Imorgon spelar Gefle IFs damer årets första hemmaderby mot Sandvikens IF kl 14.00.

Välkommen till en fotbollshelg på Gavlevallen!

Text: Gustaf Hallin

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram