Inför: Gefle - BK Häcken
2016-09-11

Det är återigen dags för Allsvenskan och återigen dags får hemmamatch när Gefle imorgon för besök av BK Häcken.

Motståndarkoll

Hisingeklubben har blivit en modern klassiker i allsvenskan. Klubben debuterade i Allsvenskan först på åttiotalet men under 2000-talet har föreningen med några få undantag varit stationerad i den högsta serien. Denna säsong har varit klubbens främsta i historien i och med att man i våras tog sin första titel någonsin. Efter att ha slagit Malmö FF i cupfinalen på straffar. I Allsvenskan har man blandat resultaten lite mer. Laget fick en tuff start på serien men har nu vänt på steken och ligger för närvarande på sjätte plats. Senaste matchen i Allsvenskan slutade med seger 3-1 hemma mot Östersund vilket också var stjärnförvärvet Alexander Farneruds debut för laget.

De tidigare mötena mellan lagen den här säsongen har varit dystra siffror för Gefle. Det inleddes med förlust med 0-4 i Svenska cupens gruppspel och sen blytunga 1-6 i det första allsvenska mötet för säsongen mellan lagen. Båda dessa matcher har dock spelats på Bravida arena, fjolårets möte på Gavlevallen slutade med hemmaseger.

Årets upplaga av Häcken har likt många andra upplagor av laget utmärkt sig för sin starka offensiv. I toppen av skytteligan återfinns de båda anfallarna John Owoeri och Paulinho som har satt nio respektive åtta fullträffar i år. Med vetskapen av att förre Örebrospelaren Alhassan Kamara dessutom finns i truppen så får man räkna forwardsuppsättningen till en av Allsvenskans absolut starkaste.

GIF-koll

Efter två bra träningsveckor ger sig Gefle in i den sista tredjedelen av serien. Tabellsituationen är som alla vet prekär men då kan det vara bra att tänka på att det fortfarande är långt kvar av Allsvenskan. GIF hade en tuff period med tre matcher på sju dagar innan uppehållet och de två träningsveckorna har enligt Thomas Andersson varit nyttiga.

”Det har varit en bra träningsperiod under uppehållet. Vi har jobbat på och repeterat både vårt offensiva och defensiva spel. Just det defensiva spelet kommer bli viktigt mot Häcken som har en massiv offensiv. De är duktiga på kombinationer och att hålla i bollen men jag tycker också att de har ett av seriens bästa kontringsspel. Där är de otroligt snabba och det gäller för oss att vara redo. Självklart kommer det också uppstår ytor för oss att utnyttja. Vilket vi ska försöka göra så bra som möjligt.”

Ej tillgängliga spelare: Albin Lohikangas och Samuel Gussman (sjuka)

När: Måndag 12 september

Avspark: 19:00

Var: Gavlevallen

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram