Inför GAIS - Gefle IF FF

Vi reser till Göteborg för match mot GAIS i den femte omgången 2018. Imorgon fredag, klockan 19:00, är det dags. Tränare Mjällby svarade på några frågor om kommande match och lagets form.

Imponerande spel och, framför allt i försvarsspelet där Norrby inte kom till så många farliga lägen, vad var nyckeln till den hållna nollan?

– Framför allt att vi följde vår matchplan, vi var bra i andrabollsspelet till exempel. Norrby spelar relativt direkt och har mycket väldigt mycket fysik i laget så det handlade mycket om att ligga rätt i försvarsspelet och plocka upp andrabollarna som dimper ner. Där var både Lantto och Ljungberg föredömliga i sitt spel. Backlinjen var starka matchen igenom och var fokuserade både vid inläggsspel och djupledslöpningar. Laget stod för en stark insats och det var årets bästa prestation tycker jag!

Bortamatch igen och bara fem dagar mellan matcherna, hinner ni ladda om?

– Absolut har vi hunnit ladda om. Det har handlat mycket om att dra ner lite på intensiteten och tiden på träningarna den här veckan, allt för att kunna göra en så bra prestation som möjligt. GAIS är en tuff motståndare och har stor individuell skicklighet och många spelare som kan avgöra matcher. Det är ett offensivt lag som gått väldigt bra på försäsongen och nu i inledningen av serien. Det kommer bli en lite annorlunda match och det gäller fortfarande att vi är disciplinerade och jobbar hårt för varandra, då kommer chanserna komma för oss att ställa till problem för GAIS.

Hur är läget i laget?

– Inga skador, Zarkovic är sjuk och lämnas utanför truppen, men annars är alla tillgängliga vilket naturligtvis är jättepositivt!

Matchen spelas 27/4 klockan 19:00 på Gamla Ullevi. Kan du inte vara på plats för att stötta laget liverapporteras den via vår twitter, appen Gefle IF Live och sänds på C More Sport. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram