Inför första träningsmatchen: Gefle IF - IFK Uppsala
2019-02-01

Imorgon, lördag 2 februari kl 15.00, spelar herrarna sin första träningsmatch på Gavlevallen mot IFK Uppsala. GIF-redaktionen fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson.

 

Hej Marcus. Äntligen börjar matchsäsongen för 2019. Hur har träningarna varit dom första veckorna?

Vi har haft en bra träningsperiod där vi har lagt mestadels fokus på lagets fysiska status samt principer i spelet. Under januari har vi haft många spelare som besökt oss och visat upp sig. Det har gjort att vi haft en tävlingsinriktad miljö.

 

Hur är känslan i truppen?

Stämningen i truppen känns positiv och förväntansfull. De spelare som är kvar från förra säsongen bidrar med härlig energi. De tar även stort ansvar i att välkomna och vägleda alla de spelare som varit här på prov.

 

Nu laddar ni inför Division 1 Norra istället för Superettan. Är det någon skillnad på uppladdningen jämfört med Superettan?

 Den stora skillnaden är att vi inte kan ha lika många träningspass då spelarna har andra sysselsättningar dagtid. Tidigare har vi kunnat träna både förmiddag och eftermiddag. I övrigt så är inte skillnaden i upplägget annorlunda.

 

Vad är målet med helgens match mot IFK Uppsala?

Först och främst är det att förbereda spelarnas fysiskt för de krav som en match ställer. Det är även att få en fingervisning om vart vi står gällande lagets principer. Vi kommer att se till att alla spelare får möjlighet att visa upp sig.

 

Läget i truppen? Är alla tillgängliga?

Alla spelare är tillgängliga för spel.

 

Matchstart: 15.00 (insläpp från kl 14.30 via VIP-entrén.)
Inträde: valfritt belopp (swish, kontant)
Övrigt: På plats kan ni köpa säsongskort, souvenirer och fika!
Säsongskortsinnehavare och supportersponsorer kan hämta sina biljetter vid entrén.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram