Inför: FC Trollhättan - Gefle IF (uppdaterad)
2016-02-19

GIF_Brage 13022016 045

I morgon, lördag, börjar allvaret. Efter fyra försäsongsmatcher drar Svenska Cupen i gång för Gefle IF. FC Trollhättan står för motståndet på Edsborgs IP.

Försäsongsträningen har pågått sedan i början av januari. Gefle IF har hunnit spela fyra träningsmatcher och varit på ett träningsläger i Spanien. Tränaren Roger Sandberg summerar försäsongen:

- Det har varit lite upp och ner. Det började med tuffa förhållande i januari. Det var svårt att hitta en kontinuitet på Gavlevallen med träningar. Men vi hade en bra period i slutet av månaden och rent träningsmässigt har det varit bra. Det har varit en hel del småskavanker och skador på slutet men det är sällan det flyter på, säger han.

Gefle IF har mött IK Brage, Djurgården, Halmstads BK  och IFK Mariehamn på försäsongen. Matcher som slutat med två förluster och två oavgjorda matcher.

- Jag kan konstatera att förlustmatcherna har varit snarlika. Vi har haft ett stort bollinnehav, men vi har blivit straffade på omställningarna. Det har varit en bra väckarklocka, säger han och fortsätter:

- Jag tycker Djurgårdsmatchen var generellt bra och vi borde vunnit. Brage-matchen blev ju lite speciell i och med skadorna, sjukdomarna och byten av spelsystem. Det var en träning i sig att kunna klara av så mycket förändringar.

Gefle IF har haft lite problem med målskörden i inledningen av försäsongen. Gefle IF har bara gjort ett mål framåt - Dioh Williams nickade in 1-1 mot Halmstads BK - men det är inget som oroar Sandberg.

- Det är naturligtvis att vi hade velat sett fler mål. Vi har skapat tillräckligt många chanser för att göra fler mål. Ser man till senaste matchen var jag missnöjd med att vi inte skapar fler avslut och chanser. Vi skapade godkänt mycket chanser och avslut mot Mariehamn och Djurgården.

Nu börjar tävlingssäsongen. I morgon drar Svenska Cupen i gång. Gefle IF inleder med bortamatch mot division 1-klubben FC Trollhättan på Edsborgs IP.

- Jag vill framför allt se bra inställning och se att vi vinner närkamperna. Motståndarna ska känna att vi är riktigt jobbiga att möta. Vi får se hur det utvecklar sig fotbollsmässigt, men till helgen blir viktigt att vinna matchen och inte hur det kommer att se ut.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jens Portin, Jonas Lantto, Anders Bååth, Samuel Gussman, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Johan Bertilsson, Dioh Williams, Johan Oremo, Jacob Hjelte.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn, Kwame Bonsu,

Motståndare

FC Trollhättan tränas av Stefan Vennberg och vann division 2 Norra Götaland förra säsongen. I och med förstaplaceringen är de nykomlingarna i Söderettan. FC Trollhättan har spelat två träningsmatcher på försäsongen. Försäsongspremiären slutade med en 3-0-förlust mot Tippeliga-laget Sarpsborg 08. Den andra träningsmatchen slutade med en 3-1-seger mot Örgryte IS.


Matchfakta:

När: 20 februari.
Avspark: 14:00.
Var: Edsborgs IP.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram