Inför Enköpings SK - Gefle IF söndag 26/5 Enavallen
2019-05-26

Damerna åker ned till Enköping för att under söndagen möta Enköpings SK, inför matchen har Tomas Axlund svarat på frågor om veckan som varit och vad som kommer att bli viktigt i dagens match. 

Tomas, ta oss igenom veckans DM-semifinalvinst mot Sandvikens IF
Skönt och väldigt roligt att få visa vilken bredd vi har i verksamheten. Att kunna vinna den matchen med ett "kombo-lag" (U- och A-lag) är fantastiskt roligt, och det är vi stolta över.
Det känns roligt att få chansen att spela femte DM-finalen i rad, vi siktar på att vinna såklart.

Vad tar ni med er från vinsten mot Sandviken?
Vi tar med oss mycket energi! Sedan vi valde att vila några av våra mest spelade tjejer tror jag även de tar med sig energi från den här matchen - dels för att dem fick vila och och dels för att de blev inspirerade av tjejerna som kämpade på planen.

Enköping i helgen, vad säger du om motståndet?
Det är ett lag som är i behov av poäng och som kommer kriga på sin hemmaplan - där dom är starka. Vi har sett Enköping på plats och känner att vi har bra koll på dom. Det är ett rutinerat lag som spelar på naturgräs och har en stark centrallinje.

Vad blir viktigt för er i matchen?
Vi har en plan hur vi vill spela mot dom, det handlar om att våga spela bollen till varandra och att vi tar oss framåt med tålamod. Vi kommer behöver ha variation i vårat spel.

Truppstatus
Kajsa Erihn, Lina Bälin och Josefine Blom är sedan tidigare långtidsskadade
Wilma Johansson skadad
Julia Planeskog skadad

Matchen spelas idag söndag klockan 11:30 på Enavallen i Enköping.

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram