Inför damernas seriepremiär
2018-04-14

Efter månader av förberedelser är det så äntligen dags för seriepremiär i damernas division 1 Norra Svealand. Gefle möter i premiären Avesta AIK kl. 15.00 borta på Avestavallen imorgon söndag. Inför matchen har Gefles tränare Tomas Axlund svarat på några frågor om lagets form och känslan inför seriepremiären.

Tomas, hur skulle du summera försäsongen kort?

Vi har varit igång länge nu och känslan är att vi är redo för seriepremiären. Vi har delvis förändrat vårt sätt att spela där vi har flera alternativ beroende på motstånd med mera. Detta har tagit sin tid av försäsongen och vi har också 5 nyförvärv som behövt komma in både socialt och sportsligt. Vi känner att detta förberedelsearbete fungerat bra och nu känner vi oss redo för att börja tävla om poäng.

Känner ni er förberedda inför seriepremiären?

Jaa, vi har i princip kunnat följa träningsplaneringen trots den besvärliga vintern och vi tycker oss se pigga och spelsugna tjejer. De senaste veckorna har det varit mycket bra fart på träningarna och det kan vi också tacka våra skickliga sparringpartners för. Vi är tacksamma över att fått möjligheten att möta många bra lag under försäsongen och det är också en förutsättning för att komma upp i tempo inför den högre serie vi nu kvalificerat oss till.

Vad kan vi förvänta oss för spel av Gefle IF?

Publiken kommer att få se ett Gefle som vill odla ett eget spel där vi gärna kontrollerar händelserna där ute, men vi är fullt medvetna om att motståndarna kommer att göra det svårt för oss. Vi har en målsättning att sätta en hög och aktiv press, men vi har ingenting emot att ta hem laget mot topplagen i serien.

Vi fortsätter att utveckla spelet samt spelarna och vi vill nu etablera oss på denna nivå.

Läget i truppen?

Beatrice Norberg och Lee Winroth har varit lite krassliga, men är åter i träning. När det gäller Frida Larsson så är hon med på fotbollsträningarna, men har en bit kvar till matchspel.

Övriga spelare ligger i fas och med lite förändrat träningsupplägg ser de formstarka ut inför morgondagen.

Vad vet ni om premiärmotståndarna Avesta AIK?

Vi ser framför oss ett tufft möte mot en, precis som oss, inspirerad nykomling. Matchen spelas på ett konstgräs som liknar vårt eget och vi har en bra känsla inför söndagen!

Matchen mellan Gefle IF FF och Avesta AIK spelas imorgon söndag den 15 april kl. 15.00 borta på Avestavallen. Kan du inte vara på plats för att stötta laget till sina först poäng i division 1 kommer matchen att liverapporteras på Gefle IF:s Instagram. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram