Inför Carlstad United - Gefle IF
2019-08-02

På söndag drar division 1 norra herrar igång igen efter sommaruppehåll. Gefle IF ställs mot tufft motstånd då Carlstad United väntar på bortaplan. Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej igen Marcus! Nu har det gått nästan en månad sedan senaste seriematchen. Hur har sommaruppehållet varit?

  • Vi har haft 11 dagars ledighet från kollektiv träning. Spelarna fick medskick hem med individuell träning som genomförs under semestern. Ledigheten har gjort oss gott och spelarna kom tillbaka utvilade och energifyllda.

Hur har träningen sett ut sedan ni kom tillbaka efter uppehållet? Något ni har tränat extra på?

  • Det har som sagt varit en hög dos av energi. Det märks att spelarna har pigga ben och saknat att vara igång med fotboll. Första dagarna efter ett uppehåll är det primära att vänja kroppen vid att spela fotboll och stegvis öka belastningen. Vi har varit noggranna med att hitta balans i belastningen vilket ibland kan vara svårt för spelarna att känna av när benen är lätta och utvilade. Vi har utvärderat vårsäsongen och spelarna har fått en summering från ledarteamet. Utifrån utvärderingen så har vi satt ihop några punkter som vi vill addera till vårat spel samt lagets arbetssätt. Vi har tränat på de sakerna som vi utvärderat men även arbetat vidare med grunderna i vårt arbetssätt.

Ni hann med att möta Hudiksvall borta förra helgen. Vad tyckte du om den matchen?

  • Mot Hudiksvall så tycker jag att vi matchen igenom är väldigt solida och släpper till väldigt få avslut och knappt någon målchans mot oss. Vi visar även att vår fysiska status är på önskad nivå och redo för höstsäsongen. Vi tar även med oss att vi skapar flera målchanser och att vi gör det på ett varierat sätt. I eget försvarsspel så kan vi bli bättre på vår uppflyttning för att fortsätta vara kompakta. I vårt eget bollinnehav så behöver vi få fler spelare att löpa i djupled.

Melvin har lämnat laget. Innebär det att ni letar ersättare på marknaden? Vilken spelartyp vill ni ska ersätta i så fall?

  • I och med att Melvin lämnar så blir det en vakans i truppen. Melvin har primärt spelat som wingback, det gör som sagt att vi är i behov att stärka den delen av laget. Vi tappar en spelare som har sin styrka i det offensiva spelet i ytterzon och det är något vi letar efter. I nuläget jobbar vi med några olika spår på spelare som vi tror kommer passa både spelet och gruppen på ett bra sätt.

Första seriematchen efter uppehållet är mot Carlstad United på bortaplan. Vad har ni för tankar kring den matchen?

  • Carlstad är ett väldigt bra lag som är erfaret och har visat upp en väldigt hög högsta nivå under säsongen. De har två forwards som är målfarliga och som jobbar väldigt bra tillsammans. Även fast den avslutande delen av säsongen var lite problematisk med många spelare skadade och avstängningar så har de stått för stabila prestationer. Den information som har nått oss så har de nu en skadefri trupp, så det kommer bli absolut tuffaste möjliga motstånd.

Vad blir nyckeln till att kunna ta poäng?

  • Vi kommer att behöva vara skickliga i försvarsarbetet med vetskapen om att Carlstad har en hög dos av individuell skicklighet. I anfallsspelet så kommer vi behöva jobba väldigt hårt och löpa mycket för att skapa utrymme för varandra. Totalt sett så är nyckelorden koncentration och beslutsamhet i spelets alla skeenden.

Hur är känslan i laget inför omstarten i ligan?

  • Vi har haft en bra omstart och laget längtar efter att spela om poäng igen!

Läget i truppen?

  • Linus Mattsson är iväg på landslagsuppdrag. Frej Engberg har ett virus i kroppen och Nahom Zeru är skadad.

Matchen spelas på söndag den 4 augusti kl 16.00. För er som inte är på plats sänds matchen på ettanplay.se och Mittmedia.

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram