Inför Bollstanäs SK - Gefle IF Lördag 15 juni 14:30 Bollstanäs IP
2019-06-14

Ännu en bortamatch väntar när damerna imorgon lördag åker till Bollstanäs för att i omgång 10 av Division 1 Norra Svealand möta topplaget Bollstanäs SK. Inför matchen har Tomas Axlund givit oss sin syn på motståndet och den tuffa match som väntar laget. 

Tomas, hur är känslan i laget efter den sköna upphämtningen senast mot BK 30?

Känslan är bra, om vi ser till de senaste två matcherna har vi tagit 4 poäng, nu stabiliserar vi oss mer och mer och förväntar oss en bra prestation imorgon.

Vad kan ni ta med er från den matchen till morgondagens drabbning mot Bollstanäs?

Vi tar med oss den vändning vi gjorde i andra halvlek, det är inte bara att vända mot BK 30 på bortaplan, men man får inte glömma första halvlek där vi släpper in ett mål efter 1 minut men ändå hanterar det på ett bra sätt. De trycker på i medvinden i 45 minuter men vi skapar ändå förutsättningar för att kunna utjämna. Läser man bara tabellen tror jag att många lag kommer få en överraskning från och med nu och framåt, vi är tunga att möta.

Vad vet ni om motståndet och vad kommer att bli viktigt i matchen?

Bollstanäs har varit stabila i många år, vi kan deras historia där de vunnit serien tre av fyra  år men inte lyckats tagit sig vidare från kvalet upp till Elitettan. De är bra på deras hemmaplan och vi lärde oss mycket från förra årets match.

I år kommer vi inte att vara lika naiva som förra året utan vi har en realistisk matchplan där vi vill vara med i matchen för att kunna ge oss förutsättningar till ett bra slutresultat.

Avslutningsvis, hur känns det att missa herrderbyt mellan Gefle och Sandvikens IF?

Tråkigt såklart, vi kan inte påverka spelschemat tyvärr men vi kommer att följa matchen på bussresan hem och önskar våra herrar stort lycka till och tror på hemmaseger!

Truppstatus
Emelie Bernhardsson är tillbaka i träning men ännu inte redo för match
Wilma Ullström och Josefine Blom är påväg tillbaka i träning

Matchen spelas imorgon lördag klockan 14:30 borta på Bollstanäs IP och kommer som vanligt att liverapporteras på Gefle IF:s Instagram!

För ännu mer fotboll denna helg väntar ju ett spännande derby för våra herrar, Gefle IF - Sandvikens IF, imorgon lördag 15 maj klockan 17:00 på Gavlevallen! Hoppas vi ses där!!

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram