Inför Bollstanäs SK - Gefle IF FF
2018-08-17

Damlaget är nu inne i en intensiv period med många matcher i både division 1 och 3. Inför helgens möte med Bollstanäs så passar vi på att ställa några frågor till tränare Niklas Spångberg. Han ger här sin syn på matchen mot Enköping och vad som väntar mot suveräna serieledarna Bollstanäs SK.

Niklas, hur ser du på prestationen mot Enköping?

Vi visste att Enköping skulle kriga hela matchen utifrån det tabelläge de ligger på. Vår prestation är helt ok där vi spelar vårt spel och jobbar hårt i varje situation. Även denna gång är det jämt i första halvlek. Vi går in i paus och pratar ihop oss och i andra halvlek tar vi över matchen spelmässigt och gör både 1 och 2-0. Enköping gör 2-1 i 84:e matchminuten men kommer inte närmare. Vi skapar 9 hörnor i första halvlek och måste bli bättre framöver på att förvalta dessa lägen.

Vad tar ni mer er från den matchen?

Att vi åter visar att en match är 90 minuter och att vi känner oss trygga i halvlek även om det är jämt resultatmässigt. Vi bygger upp ett självförtroende kring att vi är bra tränade vilket oftast resulterar i att vi avgör matcherna i andra halvlek.

I veckan har flera av spelarna spelat dubbla matcher i division 3, hur har det påverkat träningsveckan?

Vi visste tidigt att denna vecka skulle belasta vissa spelare i truppen mycket samtidigt som vi skulle förbereda oss för matchen mot Bollstanäs. Jag tycker vi klarat det bra då vi har en bred trupp vilket gjort att många spelare ändå har kunnat träna bra. Att vi klarat av detta visar att vi är professionella och tar seriöst på uppgiften för föreningens bästa.

Nu över till helgens match mot Bollstanäs – hur ser ni på den?

Seriens absolut bästa lag och det visar väl även tabellplaceringen. Vi gillar att möta bra lag  då vi alltid lär oss något nytt. De har ett bra eget spel och gör mycket mål.

Har du någon uppfattning om Bollstanäs dagsform och hur de agerat i höst?

De vann tidigare i veckan i Svenska Cupen mot Tyresö så det visar självklart på en fortsatt bra form. Jag tror vi har en bra uppfattning om vad som väntar oss imorgon när matchen startar.

Vi har noterat att duktiga Lee Winroth återvänt till laget, hur ser ni på detta och kommer hon att spela mot Bollstanäs?

Grymt kul att Lee återvänder till laget igen efter att ha provat lyckan i USA. Hon gjorde helt rätt som åkte över och provade äventyret i USA och en liten fjäder i hatten till vår verksamhet att hon återvänder och tror sig utvecklas till en bättre spelare i Gefle IF. Lee tränade med laget i torsdags och kommer att följa med till Bollstanäs men om det blir som spelare eller åskådare återstår att se.

Slutligen Niklas – kan vi förvänta oss tre poäng och att vi närmar oss BSK efter lördagens drabbning i Upplands Väsby?

Dessa matcher behöver vi för att utveckla oss som lag och individer. Vi har lovat varandra att göra allt för ta med oss poängen hem till Gävle på lördag. Det kommer dock att krävas en 100 % insats och troligtvis lite tur men GIF-dam är ett lag som kan överraska så klockan 16.00 har vi svaret.

Matchen spelas imorgon lördag klockan 14:00 på Bollstanäs IP, nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram